Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Masaïkrijger op de Serengeti, Dar es Salaam
 

Praktische info Dar es Salaam, Tanzania

Vervoer in de stad

Rondreizen in Dar es Salaam kan voor bezoekers verwarrend zijn. Wandelen is een aangename manier om de stad te verkennen, maar voetgangers moeten oppassen voor agressieve automobilisten, want er zijn geen trottoirs in de stad. Taxibusjes (daladala's genaamd) en bussen werken met een vast tarief, maar reizigers moeten zich ervan bewust zijn dat deze niet volgens een vaste dienstregeling rijden, vaak gevaarlijk overvol zijn en populair zijn bij zakenrollers. Taxi's kunnen buiten de meeste hotels in Dar es Salaam worden aangeroepen en rekenen een vast tarief, maar op de meeste andere plaatsen is het gebruikelijk om van te voren te onderhandelen over het tarief. Reizigers die een auto willen huren, moeten in het bezit zijn van een geldig internationaal rijbewijs, dat bij aankomst in het land door de politie gevalideerd moet worden. Reizigers die ervoor kiezen zelf buiten de stad te reizen, moeten een 4x4 of SUV huren en niet vergeten dat vee en overige voetgangers de verkeersregels doorgaans negeren.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+3.

Netspanning

230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van rechthoekige of ronde drie-pinsstekkers.

Valuta

De officiële munteenheid is de Tanzaniaanse shilling (TZS). Eén shilling is 100 cent. De toeristenindustrie rekent alles in Amerikaanse dollars, wat ook de favoriete valuta-eenheid is. Geld kan in de grotere plaatsen worden gewisseld; wisselkantoren bieden soms een beter wisseltarief dan banken. Geldautomaten zijn in alle grote en kleine steden te vinden. Enkele van de grotere lodges, sommige hotels en reisbureaus in stedelijke gebieden accepteren creditcards, maar de betrouwbaar is gering en er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Tanzania en Zanzibar is +255. Er is goede dekking voor mobiele telefonie in alle grote plaatsen, waar aanbieders gebruik maken van GSM-netwerken; in landelijke gebieden is de dekking beperkt. Er zijn internationale roamingovereenkomsten met de meeste internationale aanbieders. U kunt beter niet telefoneren vanuit uw hotel; dat is erg duur. In de meeste steden en toeristenplaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Julius Nyerere

www.taa.go.tz

Vervoer naar de stad

Het is mogelijk om te worden afgehaald op de luchthaven door de meeste grote hotels, en het is verstandig om dit indien mogelijk te regelen. Er zijn bijna altijd taxi's beschikbaar. Het is ook mogelijk om een auto te huren.

Autoverhuur

Er zijn autoverhuurbedrijven aanwezig op de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Taxi's kunnen eenvoudig worden aangeroepen buiten het terminalgebouw, maar weinig zijn voorzien van een meter en het beste is dus om eerst over een prijs te onderhandelen. De rit naar de stad duurt 20 minuten tot een uur, afhankelijk van de verkeersdrukte.

Transfer tussen terminals

Overstappen tussen terminals is meestal niet nodig, maar kan lopend of per taxi geschieden.

Voorzieningen

De luchthaven beschikt over een postkantoor, banken, een geldwisselkantoor, restaurants, bars, een zakenlounge, een taxfreewinkel, een cadeauwinkel, een reisbureau en een toeristenbalie. Er zijn faciliteiten beschikbaar voor gehandicapte reizigers.

Parkeren

Er is een parkeerterrein tegenover de terminalgebouwen.

Internet

In sommige gebieden is wifi beschikbaar.