Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Veld met gewassen, Harare
 

Praktische info Harare, Zimbabwe

Vervoer in de stad

Door brandstoftekorten was reizen in het verleden moeilijk in Zimbabwe, maar dit lijkt beter te worden en de meest effectieve vorm van vervoer in Harare is nog altijd de huurauto. Er zijn autoverhuurbedrijven in de hele stad en taxi's en minibustaxi's zijn ook ruim beschikbaar. De minibustaxi's die door de lokale bevolking worden gebruikt zijn goedkoop, en ze gaan overal naartoe, maar ze zijn niet zo veilig. De wegcondities in Zimbabwe zijn de afgelopen jaren drastisch verslechterd, maar de belangrijkste snelwegen zijn nog steeds functioneel. Er zijn ook busdiensten beschikbaar; deze zijn echter praktischer voor vervoer tussen steden dan tripjes in Harare zelf. Het grootste deel van de stad is compact genoeg om te voet te verkennen, maar wandelen in het donker wordt afgeraden.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+2.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50 Hz. Stekkers met drie rechthoekige pinnen zijn standaard.

Valuta

De feitelijke munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Na hyperinflatie werd de Zimbabwe Dollar (ZWD) begin 2009 afgeschaft als de officiële munteenheid. De Zuid-Afrikaanse rand (ZAR) en de Britse pond (GBP) worden soms ook geaccepteerd. In de grotere hotels, restaurants en winkels worden de gangbare internationale creditcards geaccepteerd. Veel kleinere etablissementen hebben nog geen mogelijkheden om met een creditcard te betalen. Diners Club en American Express worden vaak niet geaccepteerd. Geldautomaten voor Amerikaanse dollars zijn te vinden in de steden, maar in kleinere plaatsen en landelijke gebieden heeft u contant geld nodig.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Zimbabwe is +263. Lokale aanbieders van mobiele telefonie geven GSM-dekking in de meeste steden, kleinere plaatsen en toeristische gebieden in het hele land. In de meeste grotere plaatsen zijn internetvoorzieningen aanwezig, maar in de internetcafés is het vaak erg druk.

Alarmnummer

Alarmnummers: 995 (112 met een mobiele telefoon)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Harare

www.caaz.co.zw

Vervoer naar de stad

Er zijn taxi's en bussen naar het centrum van de stad beschikbaar.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Europcar, Hertz en Avis.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's naar het centrum van Harare.

Voorzieningen

Faciliteiten zijn onder andere een bank, een geldwisselkantoor, rookruimtes, medische diensten en een apotheek, restaurants, bars, een taxfreeshop, diverse andere winkels en een postkantoor.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid nabij de terminal.

Internet

Er is wifi beschikbaar.