Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Een juweel van een centrum

De Ecuadoriaanse hoofdstad Quito kan bogen op het best bewaarde historische centrum van Zuid-Amerika. Sinds de stad in de 16de eeuw tussen de pieken van de Andes verrees, heeft Quito een behoorlijk aantal aardbevingen moeten doorstaan, maar het centrum telt nog altijd meer dan 130 monumentale gebouwen, verspreid over 300 historische stratenblokken.

Al in 1978 is het stadshart tot UNESCO-werelderfgoed verklaard. Het historisch centrum ligt op een hoogte van bijna 3 kilometer en beslaat maar liefst 320 hectares. U vindt er pleinen van vulkanisch gesteente en nauwe straatjes. Er zijn serene kloosters, elegante gebouwen met witte, gladde gevels en gotische en barokke kerken vol goud. Ondanks dit alles is het zeker geen steriel museum: het is een centrum waarin het dagelijkse (én nachtelijke) leven van de stad zich afspeelt.

De artistiekste straat

La Ronda, Quito’s beroemde artistieke straatje, was in de jaren ’30 een verzamelplek van schrijvers, kunstenaars en muzikanten. Vandaag de dag is het een goede locatie om ambachtswerk te bemachtigen: tin en zilver maar ook hoeden van toquilla, een lokaal soort stro. Het wordt allemaal ter plekke geproduceerd. ’s Avonds nemen straatmuzikanten het toneel over en lopen de vele bars en restaurants vol.
Rij koloniale panden in het centrum
Het plein van de onafhankelijkheid

Het belangrijkste plein

Het Plaza de la Independencia is het hart van de oude stad, hier vonden sinds de 16de eeuw vele belangrijke historische evenementen plaats. Verwonderlijk is dat niet: het plein wordt omringd door de belangrijkste gebouwen, zoals het Palacio de Gobierno (het presidentieel paleis), de kathedraal en het stadhuis. Vlakbij bevindt zich Pasaje Espejo, een gezellige autovrije straat met tal van restaurants én het Teatro Bolívar– vernoemd naar Simón Bolívar, de man aan wie het land zijn onafhankelijkheid dankt.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Plaza de la Independencia

Het beste uitzicht

De reusachtige 115 meter hoge Basílica del Voto Nacional is niet te missen, en dat is maar goed ook. Dit neogotische kerkgebouw is voorzien van bijzondere elementen die u buiten Ecuador niet snel zult aantreffen: waterspuwers in de vorm van leguanen, apen, gordeldieren en schildpadden van de Galapagos-archipel. Wie omhoog klimt naar het observatiedek, kan ze van dichtbij bewonderen. Bovendien wordt u daar getrakteerd op een panoramisch uitzicht over de oude stad en zijn omgeving.
Honderd meter de lucht in