Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Een nieuw soort après-ski

De wereldwijde trend naar beter en gezonder eten heeft ook in de Canadese après-ski zijn intrede gedaan. Voor wie niet de hele week aan de vette hap wil, zijn er in de skiresorts rondom Vancouver talloze mogelijkheden. Chefs koken er met lokale ingrediënten de sterren van de hemel. Die pizza of hamburger zult u met plezier laten staan.

In British Columbia, het district waartoe Vancouver behoort, wordt de ‘Farm To Table’-beweging steeds populairder. Dit concept betekent simpelweg dat producten direct bij de boer worden gekocht, zonder tussenkomst van fabriek en transport. Het succes is zichtbaar: in de omgeving van Vancouver zijn meer landerijen gekomen en er wordt nu meer geteeld. En dat is goed voor de restaurantindustrie, want chefs kunnen nu in zowel zomer als winter gebruik maken van verse producten.

Op weg naar de après-ski
Op weg naar de après-ski

Vancouver

Authentiek Italiaans

Een goed voorbeeld van dit groene concept is Cibo Trattoria, in het centrum van Vancouver. Dit  Italiaanse restaurant geeft authentieke Italiaanse gerechten een moderne twist. Hoewel sommige kazen en vleeswaren uit Italië moeten worden geïmporteerd, komen de meeste ingrediënten van boerderijen in de omgeving. Zo komen de radijsjes uit Aldergrove en wordt de waterkers ingekocht bij een boerderij in het nabijgelegen Langley. Het menu is hier letterlijk geen dag hetzelfde: altijd staan er nieuwe, verrassende gerechten op de kaart, die overigens wordt geprint op gerecycled papier. Typische gerechten zijn bijvoorbeeld gegrilde octopus met komkommersalade en fazzoletti met wilde zwijnsaus. Ze combineren heerlijk met een lokale wijn uit de meer landinwaarts gelegen Fraser Valley of Okanagan Valley.

+ Lees meer

Authentiek Italiaans met een moderne twist

Bekijk op de kaart

Cibo Trattoria, 900 Seymour Street, Vancouver, BC V6B 3L9
Creatie van chef-kok James Walt

Huiskamer Araxi

Ook in het stadje Whistler, in het gelijknamige skigebied, hebben lekkerbekken het naar hun zin. Na een dag van uitdagende afdalingen kunt u zich heerlijk culinair laten verwennen in Araxi, een restaurant dat al diverse culinaire prijzen heeft gewonnen. Chef-kok James Walt gebruikt voor zijn gerechten voornamelijk ingrediënten uit de Pemberton Valley, maar ook versgevangen vis uit de Stille Oceaan staat op het menu. De warme tonen van het interieur en de hoge kasten vol wijnflessen  scheppen het ultieme huiskamergevoel.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Araxi, 4222 Village Square, Whistler, BC V0N 1B4

Rendez-vous bij Christine’s

Boven op de Blackcomb-berg in het skigebied Whistler-Blackcomb ligt de Rendezvous Lodge. Hier is restaurant Christine’s gevestigd, een prima stek voor een heerlijke en verantwoorde lunch of diner. Zo is de vis hier gevangen volgens de eisen die het Vancouver Aquarium heeft opgesteld. Bij elk gerecht staan ook suggesties voor bijpassende lokale wijnen. Niet-skiërs kunnen hier overigens ook naartoe dankzij de Peak 2 Peak gondelbaan. De 11 minuten durende tocht biedt prachtige vergezichten over de bergtoppen.
Uitzicht over Blackcomb