Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Op bezoek in Tierpark Hagenbeck

Wat begon met een verzameling zeehonden in 1848, is uitgegroeid tot een van de mooiste dierentuinen van Duitsland. In Tierpark Hagenbeck in Hamburg zijn olifanten, orang-oetans, zeeleeuwen, Siberische tijgers en nog vele andere diersoorten van dichtbij te bekijken. De prachtige landschappen brengen u naar de weidse Afrikaanse savanne en de immense Noordelijke IJszee.

Tierpark Hagenbeck is al meer dan 100 jaar een begrip in Europa, en daar zijn de inwoners van Hamburg trots op. In deze vooruitstrevende dierentuin zijn nauwelijks kooien of hekken te bekennen; de dieren lopen nagenoeg vrij rond in het 25 hectare groot park. Voer een Aziatische olifant of een giraffe en bewonder vissen in alle kleuren in het tropisch aquarium. En dat alles vlak bij de binnenstad: deze groene oase heeft zijn eigen metrohalte en is dus zeer eenvoudig te bereiken.

Chinese pagoda in Tierpark Hagenbeck
Chinese pagoda in Tierpark Hagenbeck

Hamburg

Giraffen en olifanten voeren

Tierpark Hagenbeck is het hele jaar door geopend. In alle seizoenen staat een bezoek garant voor een spannende en afwisselende dag voor jong en oud. Beroemd zijn de zogenoemde panorama’s; prachtig nagebootste landschappen waarin verschillende dieren samenleven. De dierentuin is zo ontworpen dat alleen grachten en diepe kloven de diersoorten van elkaar scheiden.


Het Afrika-panorama is bijvoorbeeld erg mooi: hier wonen de zebra’s en de struisvogels, en ook impala's en Nijlganzen struinen rond. De giraffen zijn erg nieuwsgierig en komen maar wat graag twijgen en bladeren uit uw hand eten. Op veilige afstand, in een ravijn, liggen leeuwen heerlijk te soezen. Even verderop vindt u kangoeroes, emoes en de kleurrijke ara’s. Aan de andere kant van het park wonen de Aziatische olifanten; ook deze reusachtige dieren mag u voeren, maar alleen in het weekend van 12 tot 14 uur.

IJsberen en pinguïns

Een absolute must is het IJszee-panorama: hier komen de Noord- en Zuidpool elkaar tegen. Diersoorten uit de koudste delen van de wereld leven bij elkaar, van arctische zeevogels tot manenrobben. In het grote bassin (5,5 miljoen liter water) is genoeg ruimte voor alle dieren om naar hartenlust te zwemmen en duiken. De ijsberen zwemmen van ijsschots naar ijsschots terwijl de zeeleeuwen liggen te lanterfanten op de rotsen. In de IJsgrot hoort u het gekwetter van de pinguïns en kunt u zien hoe deze vogels met elkaar spelen. En heel bijzonder: dankzij de grote ramen rondom het bassin kunt u ook zien wat zich onder water afspeelt.

Flamingo’s langs de waterkant

Foto credits

  • Flamingo’s langs de waterkant: shahn2009, Flickr