KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

ADE, het grootste dancefeest ter wereld

Met meer dan 350 evenementen, 2200 dj’s en 115 clubs en venues is het Amsterdam Dance Event (ADE) zonder twijfel het grootste elektronische dancefestival ter wereld. Van 14 tot en met 18 oktober draait alles in Amsterdam om dance.

ADE heeft naast een uitgebreid nachtprogramma ook overdag veel te bieden, van lezingen tot workshops en van filmvertoningen tot exposities. U vindt het allemaal op ADE. En dit jaar is extra bijzonder, want het festival bestaat 20 jaar.

Feestje tijdens Amsterdam Dance Event
Feestje tijdens Amsterdam Dance Event

Amsterdam

Martin Garrix

Meer dan een killer line-up

Tijdens ADE komt elektronische muziek op alle fronten tot leven. Bewonder de muzikale helden van dichtbij tijdens congressen, workshops en interviewsessies. Dit jaar is er voor het eerst ‘ADE Dance & Brands’. Dit event laat zien hoe merken kunnen samenwerken met artiesten, festivals en evenementen. Steven Appleyard, Business Director van de Boiler Room, Andrew Goldstone, manager van Tiësto, en de wereldberoemde dj Martin Garrix vertellen hier over hun ervaringen en beantwoorden graag al uw vragen. Oók een nieuwkomer is ‘ADE Beats’, een conferentie over hiphop, bass en beats. Altijd al fan geweest van beats? Breng dan op 16 oktober een bezoek aan de Melkweg. Bekende mensen uit de ‘beats’ scene zoals Matt Black, de medeoprichter van Ninja Tune, dancehallsuperster Mr. Vegas en hiphopmanager Steve Lobel zijn hier dan te gast.

De crème de la crème

Ieder jaar reizen de populairste dj’s van over de hele wereld naar Amsterdam om hier hun muziek ten gehore te brengen. Zo staan onder meer Carl Cox, Jeff Mills, Kraak & Smaak, Dave Clarke, David Guetta en The Gaslamp Killer tijdens ADE achter de draaitafels. Ook alle grootheden van Nederlandse bodem zijn van de partij. Hardwell, winnaar van de DJ top 100 van vorig jaar, heeft zijn eigen avond in de HMH. Daarnaast draait hij samen met Armin van Buuren en Tiësto op het Amsterdam Music festival.
Tiësto en Armin van Buuren
Roest in Amsterdam

Unieke locaties

ADE heeft dit jaar met 115 venues een recordaantal locaties! Zo worden er feestjes gehouden in traditionele clubs als Paradiso en de Escape en draaien er dj’s op unieke, industriële locaties. Doka is een van de meest rauwe feestbestemmingen. Het is een tijdelijke club in de kelder van het oude Volkskrantgebouw, ooit de basis voor een van Nederlands grootste kranten. Op 15 oktober kan hier gedanst worden op acid en techno en op 16 oktober gaan de jungle en dubstep-liefhebbers er los.
Een tweede bijzondere locatie is Roest. Tijdens ADE worden er in deze oude fabriek feestjes gegeven in twee loodsen, beiden versiert met graffiti en kunstobjecten. De avonden van Roest zijn niet alleen gevuld met house, techno en dance. Op 17 oktober is er naast alle elektronische muziek ook een vreemde eend in de bijt: Klassiek in de Loods. Op deze avond wordt een van de loodsen omgetoverd tot lig-concertzaal. U kunt hier dan in een relaxte setting even bijtanken. Meer weten over de vetste feestjes op ADE en de meest bijzondere optredens? Ga dan naar music.klm.com of bekijk de video !