Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Amerika’s bekendste ster

Het grote aantal witte tasjes met een rode ster verraadt meteen waar u bent beland als u op 34th Street uit de metro stapt: Macy’s, New York’s eerste warenhuis. Dit 10 verdiepingen tellende winkelpand beslaat maar liefst een heel blok. De droom van elke shopaholic!

Niemand had in 1858 gedacht dat de kleine kledingwinkel op de hoek van 14th Street en 6th Avenue zou uitgroeien tot een waar icoon. De eerste dagomzet was 11,06 dollar. Binnen een jaar was de omzet bijna 90.000 dollar, en in 1877 was Macy’s uitgegroeid tot een enorm warenhuis dat maar liefst 11 aaneengesloten gebouwen in beslag nam. Oprichter R.H. Macy, die duidelijk goede zaken deed, besloot in 1902 te verhuizen naar het pand aan 34th Street en 6th Avenue, waar Macy’s nu nog steeds is gevestigd.

Macy’s met kerst

Gekleurde handdoeken en de Kerstman

Mr. Macy hield van pionieren: zijn winkel had dan ook vele primeurs. Zo was het gebouw aan 34th Street het eerste gebouw ter wereld met een roltrap. Deze houten roltrappen zijn nog steeds in, ze zijn te vinden tussen de 8ste en 9de verdieping. Ook introduceerde Macy’s artikelen als het theezakje en gekleurde handdoeken voor het grote publiek. Echt beroemd werd het warenhuis door de film ‘Miracle on 34th Street’ uit 1947, waarin wordt gesuggereerd dat de enige echte Kerstman alleen in Macy’s te bezoeken is.

Verdwalen tussen kleding en schoenen

Winkelen in Macy’s is een ervaring op zichzelf. Een plattegrond meenemen bij de ingang is geen slecht idee, gezien het grote aantal liften en roltrappen die de aaneengesloten gebouwen met elkaar verbinden. Heren en dames hebben er hun eigen sportafdeling en er is een speciale afdeling voor galajurken en feestkleding. Cadeaus worden prachtig ingepakt bij de ‘gift wrap service’, en op de 2de etage kunt u terecht voor een manicure of massage. Leuke souvenirs met de bekende Macy’s ster vindt u in de speciale Macy’s-shop in de kelder.
Omdat winkelen hongerig maakt, zijn er door het hele pand ook eetgelegenheden te vinden. In de kelder heeft u de meeste (en gezondste) keuze, maar op vrijwel elke etage kunt u wel even bijtanken. Zo zit er een McDonald’s op de 7de etage en een Starbucks op de 3de. De verleidelijke geuren van Auntie Annie’s Pretzels komen u op de 4de tegemoet.

Thanksgiving Day

Een van de belangrijkste feestdagen in de Verenigde Staten is Thanksgiving Day – en een van de bekendste evenementen die hiermee samenhangt is de Macy’s Thanksgiving Day Parade. Elk jaar trekt er op deze feestelijke dag een kleurrijke parade door de straten van Manhattan. New Yorkers staan in groten getale langs de route en de uitzending van het evenement op de tv wordt in het hele land massaal bekeken. De parade is ontstaan uit de Christmas Parade. Die werd in 1924 voor het eerst georganiseerd, toen nog  om nieuwe klanten naar de winkel te lokken.

De Macy’s Thanksgiving Day Parade