Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Op koopjesjacht in Schanzenviertel

Schanzenviertel is een levendige en populaire wijk van Hamburg, die vooral geliefd is bij een jong, modebewust publiek. ‘Schanze’ is dé plek om op zoek te gaan naar Hamburgs nieuwste designlabels, een zeldzame langspeelplaat of een vintagekoopje uit de jaren ’80. Goed nieuws voor de hongerige shopper; deze buurt heeft een zeer hoge restaurantdichtheid. Zowel currywurst als haute cuisine staat er op het menu.

Schanzenviertel heeft een typische charme die laveert tussen trendy en alternatief. Hoewel deze buurt inmiddels geldt als een welvarende en zeer gewilde woonwijk, was dit in voorbije tijden het ‘rode bolwerk’ van Hamburg. Nog altijd heeft de wijk een rauw randje en heerst er een sfeer van onafhankelijkheid. Wellicht verklaart dat het hoge aantal zelfstandige boetieks, platenzaken, antieke-boekenwinkels en galeries die zich hier graag laten ontdekken.

Het hippe Schanzenviertel
Het hippe Schanzenviertel

Hamburg

'Wie es Euch gefällt'

Jonge designers

De naam van de winkel zegt het al: in Wie es Euch gefällt (‘zoals jullie het willen’) maken ze het iedere fashionista naar de zin. In de ruim opgezette winkel met licht en vrolijk gekleurd behang heerst een ontspannen vakantiesfeer; het voelt ook helemaal vanzelfsprekend dat u hier tijdens het passen een kopje koffie of thee kunt drinken. Het speelse, eigenwijze en spannende werk van jonge ontwerpers uit binnen- en buitenland bestaat uit kleding en sieraden voor elke portemonnee.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Wie es Euch gefällt, Juliusstrasse 16, Hamburg

Made in Hamburg

Langspeelplaten en cd's zover het oogt rijkt – voor een klassiek Duits deuntje of een sterke technoplaat uit de regio trekt u het beste naar Hanseplatte. Alles in deze platenzaak is ‘made in Hamburg’ – een perfecte plek dus om een origineel souvenir op de kop te tikken. Voor een stevige lunch of even een kopje koffie kunt u terecht bij de overburen: Karo Ecke heeft een fijn terras onder de bomen.

+ Lees meer

Hier is alles 'made in Hamburg'

Bekijk op de kaart

Hanseplatte, Neuer Kamp 32, Hamburg

Café Klatsch

Onvervalste vintage

Bij Hot Dogs gaat alleen onvervalste kleding uit de jaren ’70 en ’80 over de toonbank. Behalve gebloemde overhemden en spijkerbroeken met wijde pijpen is hier ook veel sportkleding te vinden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een flitsend trainingspak, authentieke zweetbandjes of een knalroze turnpak? Wie trek heeft gekregen van deze verkleedpartij kan de straat uit lopen naar Café Klatsch: hier wordt de hele dag ontbijt geserveerd.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Hot Dogs, Marktstraße 38, Hamburg

Foto credits

  • 'Wie es Euch gefällt': Wie es Euch gefällt, Hamburg
  • Hier is alles 'made in Hamburg': Hanseplatte, Hamburg
  • Café Klatsch: Nina Klein, Flickr