Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Bondi Beach, het beroemdste strand van Sydney

Kilometers goudkleurig zand langs de azuurblauwe Stille Oceaan en een miljoenenstad als decor; Sydney is wereldberoemd om zijn prachtige stranden. De kustlijn telt er meer dan 100 – van intieme baaien tot drukbezochte zandvlaktes bij de haven. Zonder twijfel het bekendste strand van Australië is Bondi Beach, een must voor iedereen die Sydney bezoekt.

Het woord 'bondi' zou in de lokale Aboriginal-taal staan voor het geluid van brekende golven; een beschrijving die dit iconische strand zeker eer aan doet. Surfers van over de hele wereld trotseren hier de manshoge golven, terwijl zonaanbidders zich uitstrekken op het fijne zand. De levendige Campbell Parade loopt langs Bondi Beach en biedt een schaduwrijke veelvoud aan boetieks, ijssalons en bars. Ga op zoek naar eeuwenoude Aboriginal-gravures in rotsen, bezoek het statige Bondi Pavilion of bekijk een training van de beroemde reddingsbrigade Bondi Surf Bathers’ Life Saving Club.

Bondi Beach is een Australisch icoon
Bondi Beach is een Australisch icoon

Sydney

Kunst en cultuur op het strand

Bondi Beach ligt ongeveer 10 kilometer ten oosten van downtown Sydney. Dit brede strand is een icoon voor de Australische strandcultuur, en al meer dan 100 jaar favoriet bij zonaanbidders en surfers. Het is er het hele jaar door een drukte van belang; enkele van Sydney's grootste cultuur- en muziekevenementen vinden hier plaats. Zo doen in augustus duizenden hardlopers het zand opstuiven tijdens de City To Surf Fun Run, en in oktober en november tonen kunstenaars uit de hele wereld hun mooiste werk tijdens Sculpture by the Sea.

Maar behalve zonnestralen en helder water is er nog meer op Bondi Beach. Voor een vleugje Aboriginal-kunst trekt u naar het Ben Buckler Reserve ten noorden van het strand; in de rotsen zijn fascinerende gravures te herkennen van vissen, haaien en boemerangs. Onderweg komt u langs het Bondi Pavilion; deze elegante aandachtstrekker werd eind jaren ’20 gebouwd om de grote toestroom van zwemmers te voorzien van kleedhokjes. Tegenwoordig vindt u er een theater, galeries en diverse winkels.

“Op de rotsen ten noorden van het strand zijn fascinerende Aboriginal-gravures van vissen, haaien en boemerangs te vinden”

Kleine helden

Op Bondi Beach is iedere zwemmer in veilige handen: de Bondi Surf Bathers’ Life Saving Club is de oudste reddingsbrigade ter wereld, een culturele icoon van Australië. De club werd in 1907 opgericht, toen een groep bevriende zwemmers ervoor wilde zorgen dat iedereen veilig een frisse duik in zee kon nemen. Inmiddels is de club uitgegroeid tot de grootste vrijwilligersorganisatie van Australië. Heel bijzonder: ook jonge helden behoren tot het team! Dappere jongens en meisjes krijgen vanaf 5 jaar oud spelenderwijs les in het surfen en reddend zwemmen. In de zomer zijn deze 'Nippers' elke zondagochtend in actie te zien.

De oudste reddingsbrigade ter wereld