Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Paradijs in een kloof

Op slechts een halfuurtje rijden van het vliegveld van Salt Lake City treft u een van de mooiste plekjes van de staat Utah: Big Cottonwood Canyon. Deze 24 kilometer lange kloof is een klein paradijs voor sporters, wandelaars en natuurliefhebbers. ’s Winters kunt u er skiën, ’s zomers kamperen, vissen en klimmen. Dit alles te midden van unieke flora en fauna.

De attracties van de op het eerste gezicht zo uitgestrekte en lege Canyon zijn legio. Zo zijn er twee skiresorts van wereldklasse, Solitude en Brighton, maar ook legendarische klimroutes, paden voor mountainbikes en een heleboel gezellige plekjes voor ’s zomerse picknicks. De wandelroutes zijn er voor alle leeftijden en condities, inclusief goede faciliteiten voor gehandicapten. Ten slotte is er een flink aantal prachtige meren waar vissers en watersporters hun hart kunnen ophalen.

De stad uit, de wildernis in
De stad uit, de wildernis in

Salt Lake City

Historisch erfgoed

Eind 19de eeuw werden er in Big Cottonwood Canyon waterkrachtcentrales gebouwd om te kunnen voorzien in de groeiende elektriciteitsbehoefte van Salt Lake City. Het Granite Power Station bijvoorbeeld was oorspronkelijk bedoeld voor het nieuwe tramsysteem van de stad. De Stairs Station Hydroelectric Power Plant leverde de elektriciteit die nodig was bij de aanleg van de spoorwegen. Vandaag de dag staan de centrales, met hun ouderwetse generators, transformatiehuizen en bijbehorende dammen, op de monumentenlijst. Ze bieden bezoekers een aardige blik op Utah ten tijde van de industriële revolutie.
Het Granite Power Station
Herfst in Big Cottonwood

Big Cottonwood Canyon Scenic Byway

Zelfs een kort bezoek aan de kloof kan veel opleveren. Zo is de Big Cottonwood Canyon Scenic Byway al in één uurtje te doen. Met iets meer tijd is een stop bij het populaire picknickgebied van Storm Mountain aan te raden. Let op het amfitheatertje uit de jaren ’30 waar nog regelmatig concerten plaatsvinden. Of opteer voor de 5 kilometer lange wandeling naar het schitterende Lake Blanche, door groene weiden en langs beboste hellingen. Ook het Solitude Ski and Summer Resort is – de naam zegt het al – het hele jaar door geopend.
Lake Blanche