Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

  • Reisgids >
  • Door de havens met de Spido
 

Door de havens met de Spido

De prachtig vormgegeven rondvaartboten van Spido zijn niet meer weg te denken uit Rotterdam en varen jaarlijks honderdduizenden bezoekers door de Rotterdamse havens. Water speelt een essentiële rol in de bestaansgeschiedenis van de eigenzinnige havenstad. Stap in aan de kades naast de Erasmusbrug en bekijk Rotterdam vanaf het water.

In 1919 begon Spido als bescheiden veerdienst, inmiddels vaart de vloot van 5 moderne rondvaartboten door de Rotterdamse haven en verder. Vanaf het Willemsplein onder de Erasmusbrug varen de boten een korte route (5 kwartier) of lange route (2,5 uur) door de wereldhaven. Regelmatig zijn er thematochten; u kunt genieten van een luie zondagse brunch, live jazzmuziek, high tea, diner of een filmvertoning terwijl u door de Rotterdamse haven glijdt.

Spido vaart over de Maas
Spido vaart over de Maas
Willemsplein, vertrekpunt van de Spido

Klassieker: rondvaart door de haven

De grootste haven van Europa in 75 minuten: dat is de populairste trip van Spido. Deze rondvaart gaat over de Nieuwe Maas langs de historische Veer- en Leuvehavens aan de centrumkant en aan de overkant de Rijn-, Maas- en Waalhavens. Behalve reusachtige zeeschepen en bedrijvige overslagterminals zijn ook beroemde Rotterdamse iconen zoals de Maasbruggen, de Kop van Zuid en de Euromast te zien. De langere variant duurt 2,5 uur: dan vaart u ook nog langs Pernis en de Petroleumhavens naar de Botlek.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Spido, Willemsplein 85, 3016 DR  Rotterdam

Verder weg: de Tweede Maasvlakte

De Hollandse kustlijn ziet er anders uit sinds in 2013 de Tweede Maasvlakte werd geopend. De cijfers zijn imposant: met 7 miljoen ton steen en 20 duizend betonblokken is een kilometerslange zeewering aangelegd. Er is 240 miljoen kubieke meter zand opgespoten – omgerekend 160 keer stadion De Kuip tot aan de nok gevuld. Vanaf de Erasmusbrug vaart Spido via de Nieuwe Waterweg naar dit nieuwste stuk Nederland. Onderweg kunt u uitstappen voor een bezoek aan het interactieve informatiecentrum FutureLand.

+ Lees meer

De Tweede Maasvlakte

Bekijk op de kaart

Tweede Maasvlakte, Rotterdam

Vaar met Spido door de Rotterdamse haven

Zomerdagtocht: de vesting van Willemstad

Een vestingstadje als uit een prentenboek, dat is Willemstad. De tocht erheen is al een genot: vanuit hartje Rotterdam vaart Spido via de Nieuwe Maas langs de Botlek naar de Oude Maas en over het Haringvliet – terwijl u ook nog kunt genieten van een uitgebreide lunch aan boord. Bij aankomst in Willemstad kunt u van boord voor een stadswandeling door de historische binnenhaven, het monumentale centrum en over de goed bewaard gebleven vestingwallen. Daarna gaat de Spido via het Hollands Diep, de Dordtsche Kil en de Oude Maas terug naar Rotterdam.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Willemstad, Rotterdam