Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

De mooiste stranden van Curaçao

Het is een van de hoofdredenen om naar Curaçao te gaan: de prachtige stranden. Het eiland heeft tientallen beschutte baaien waar het een stuk stiller is dan op de bekendere stranden. Met zoveel strandjes om uit te kiezen is er altijd wel een waar u uw vertier kunt vinden: van barbecuen met de locals tot luxueus luieren op een loungebedje met een cocktail bij de hand.

Curaçao kent een mix van gratis toegankelijke stranden met weinig tot geen faciliteiten en privéstranden met een (meestal bescheiden) entreeprijs en kleedhokjes, douches, massages en watersportactiviteiten zoals kanoën, waterskiën en kitesurfen. Op veel plaatsen kan er zo vanaf het strand worden gesnorkeld. De lokale bevolking weet de mooiste plekjes te vinden, en die liggen vaak ver van de aangelegde en overvolle stranden van Willemstad. Op een rij: de 3 fijnste stranden van Curaçao waar ook de locals graag komen.

Grote Knip, een van de mooiste stranden van Curaçao
Grote Knip, een van de mooiste stranden van Curaçao

Curaçao

Blauwbaai, een privéstrand deluxe

Blauwbaai: luxe strand met zwembad

Blauwbaai, het grootste strand van Curaçao, ligt net ver genoeg van Willemstad om er doordeweeks te kunnen genieten van de rust. Het strand behoort bij het luxueuze Blue Bay Resort, maar bezoekers kunnen voor 15 Antilliaanse gulden een dagpas kopen. De faciliteiten zijn prima in orde: een bewaakte parkeerplaats, een restaurant en strandbar, ligbedjes onder palmbomen en palapa’s (parasols met rieten dak), verhuur van kano’s en zeilbootjes, een duikschool, massagepaviljoen en zelfs een zwembad. Een luxueus strand dus. Hier wordt dan ook uw cocktail bezorgd terwijl u ligt te zonnen.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Blauwbaai, Sint Michiel, Curaçao

Daaibooibaai: op strandbezoek bij Kees

Pakweg 10 kilometer noordelijker is het openbare strand van Daaibooibaai simpeler en stiller, met louter wat ligbedjes onder palmbomen en palapa’s. De vriendelijke eigenaar van een strandtentje serveert er snacks en drankjes en geeft ook informatie over dit ongerepte deel van de kust. Een strandbezoek valt hier prima te combineren met een wandeling over een van de kustpaden of naar de achterliggende zoutpan, waar regelmatig roze flamingo’s neerstrijken.

+ Lees meer

Daaibooibaai

Bekijk op de kaart

Daaibooibaai, Banda Abou, Curaçao

Onverschrokken klifduiker bij Grote Knip

Grote Knip: barbecues en klifspringers

Hoe verder van Willemstad, hoe stiller de stranden – dat is de vuistregel. Maar die gaat bij Grote Knip niet helemaal op, want de lokale bevolking komt in het weekeinde, en vooral op zondag, graag naar dit strand om te barbecuen. Het is het archetypische strand met suikerwit zand, wuivende palmbomen, turkoois zeewater en zonnebedjes onder palapa’s. De halfronde baai wordt aan weerszijden beschut door torenhoge kliffen, waar op tropisch warme dagen jongeren van afspringen, tot grote schrik én vermaak van de badgasten. Eén baaitje verderop ligt het ook gezellige zusterstrandje Kleine Knip.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Grote Knip, Lagun, Curaçao

Foto credits

  • Blauwbaai, een privéstrand deluxe: GH Cheng, Flickr
  • Daaibooibaai: Ven a Curacao, Flickr
  • Onverschrokken klifduiker bij Grote Knip: Ven a Curacao, Flickr