Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Decadente vrijdagse brunches

De vrijdag is voor Emirati’s wat voor westerlingen de zondag is: een lekker luie rustdag. Op de eerste dag van het weekend overtroeven de restaurants van de stad elkaar met gastronomische buffetten vol oesters op schaafijs, krab, kreeft en knapperige pekingeend. Het kan niet decadent genoeg, want de vrijdagbrunch is hét feestmaal van de week.

Na een lange werkweek van zondag tot en met donderdag begint het weekend in Dubai op vrijdag. Families, stelletjes en vriendengroepen trekken er op deze rustdag massaal op uit voor een uitbundige brunch in een van de toprestaurants van de stad. Veel restaurants hanteren een vaste prijs voor de vrijdagbrunch, variërend van 20 euro per persoon zonder alcohol tot 135 euro inclusief rijkelijk vloeiende roze champagne van Moët & Chandon. Drie topadressen.

Vrijdagbrunch met rijkelijk vloeiende champagne
Vrijdagbrunch met rijkelijk vloeiende champagne

Dubai

Luxe bij Spectrum On One

Fairmont Dubai

De traditionele vrijdagbrunch bestaat al lang als Emiratische traditie, maar het vijfsterrenhotel Fairmont Dubai was de eerste die bedacht dat dat vrijdagse feestmaal ook buiten de deur kon worden gevierd. Nog altijd is de vrijdagbrunch van restaurant Spectrum On One een van de beste van de stad, met een buffet vol sushi en sashimi, krokante pekingeend, krab, kreeft en oesters. De keuze voor begeleidende drankjes is er in 4 varianten: van non-alcoholisch tot onbeperkt rosé-champagne.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Fairmont Dubai, Sheikh Zayed Road, Trade Centre District, Dubai, www.fairmont.com/dubai 

De grootste: Madinat Jumeirah

Iedere gast die het Madinat Jumeirah binnenloopt voor de vrijdagbrunch krijgt een plattegrond. Met 800 couverts beslaat de brunch de volledige begane grond van het Al Qasr, een van de 4 hotels in het complex. Het labyrintische buffet is verdeeld over 3 restaurants en 37 kookeilanden, van Wagyu-burgers bij het barbecue-eiland via gegrilde rode snapper bij het viseiland tot perfect gebakken foie gras van de Franse chef. Prijskaartje: van 90 euro (non-alcoholische drankjes) tot 110 euro (inclusief cocktails, wijn en bubbels).

+ Lees meer

Overheerlijk brunch dessert bij Al Qasr

Bekijk op de kaart

Madinat Jumeirah, Al Sufouh Road, Al Sufouh, Dubai, www.jumeirah.com 
Selectie van kaviaar bij vrijdagbrunch

Zevensterrenbrunch: Burj Al Arab

Ruim van tevoren reserveren is het advies voor de populaire vrijdagbrunch in Al Muntaha, op de 27ste verdieping van het Burj Al Arab. Dit restaurant van het enige ‘zevensterrenhotel’ ter wereld biedt op 200 meter boven de Perzische Golf uitzicht op de flonkerende skyline, de Palmeilanden en de eilanden van wat The World moet worden. Bij live jazzmuziek kunt u hier smullen van een wisselend buffet met vers fruit en salades, sushi en sashimi, kaviaar met blini’s immense variëteit aan Arabische gebakjes en desserts. Prijzen beginnen bij ongeveer 100 euro per persoon.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Burj Al Arab, Jumeirah Road, Jumeirah, Dubai, www.jumeirah.com 