Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Ontdek het Daan Viljoen Game Park

Weinig steden bieden de mogelijkheid om binnen ongeveer een half uurtje rijden in de wildernis van een natuurgebied te zitten. Windhoek wel. Het Daan Viljoen Game Park ligt om de hoek en is de habitat van zebra’s, giraffes, antilopen en meer dan 200 verschillende vogelsoorten. Roofdieren zijn hier niet te vinden. De goede kant daarvan is dat bezoekers er gewoon op eigen houtje mogen rondlopen.

Het Daan Viljoen Park beslaat 50 vierkante kilometer en ligt in de heuvels ten westen van Windhoek. Omdat het net iets hoger ligt dan de stad is de temperatuur er koeler waardoor het er in de zomermaanden beter uit te houden is dan in de stad zelf. Wandelaars kunnen hier zelf op avontuur door te kiezen voor een van de drie verschillende wandelingen die er zijn uitgezet. De kans om dieren tegen te zien, is vrij groot omdat door de relatieve lage begroeiing van struiken het zicht overal vrij goed is.

Daan Viljoen Game Park, Namibië
Daan Viljoen Game Park, Namibië

Windhoek

Wag-‘n-bietjie

De meest kenmerkende begroeiing van het park is ‘Wag-n’-bietjie’. Klinkt misschien wat vreemd in de oren, maar deze struik heeft een bijzondere doorn waar je makkelijk achter blijft haken. En dan moet je even wachten - en dat levert vertaald in het Afrikaans 'Wag-n'-bietje' op. Eén van de wandelingen van het park is vernoemd naar deze bijzondere struik en loopt onder meer door een droge rivierbedding naar de Stengel Dam. Goed te doen op een dag aangezien de lengte van de tocht niet meer dan 3 kilometer bedraagt.
Giraffe in de bush

Rooibos Route & Sweet Thorn Wandeling

Voor wandelaars die de lat graag iets hoger leggen, zijn er twee langere wandelingen. De Rooibos Route is 9 kilometer lang en brengt u naar het hoogste punt van de omgeving. Terwijl u naar de top van 1.763 meter hoogte klimt, heeft u een geweldig uitzicht op Windhoek. Sweet Thorn Wandeling beslaat ruim het driedubbele en telt een dikke 30 kilometer. Omdat dat te is veel voor één dag, kunt onderweg overnachten in een eenvoudige hut. Een onvergetelijke ervaring waarbij u wakker wordt samen met dieren van het park.