Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Weldadige wellness resorts

Hot stone-massages, panoramasauna’s en weldadige whirlpools: niks zo rustgevend als een dagje wellness. Vancouver Island is daarvoor de uitgelezen plek. De meeste spa’s hier liggen namelijk te midden van de overweldigend mooie natuur van het eiland. Baden in een bubbelbad omringd door regenwoud? Genieten in de sauna met zeezicht? Het kan allemaal.

Als u al niet helemaal ‘zen’ was van een massage of stoombad, wordt u dat bij deze spa’s wel van het geruis van de oceaan of het suizen van de wind. Enkel een dagje genieten is al heerlijk, maar de ultieme ontspanning ervaart u als u er ook een of meer overnachtingen bij boekt.

Optimaal genieten op Vancouver Island
Optimaal genieten op Vancouver Island

Vancouver

Ontspannen in de Wickaninnish Inn

Ingepakt met kelp

De Wickaninnish Inn in Tofino is een van de meest idyllische hotels van Vancouver Island. In de Ancient Cedars Spa biedt het hotel behandelingen aan die zijn gebaseerd op reinigingsrituelen van de Aboriginals, zoals een scrub met zeewier of watertherapie. En in plaats van een modderpakking kunt u zich hier laten insmeren met kelp, een zeeplant die veel voorkomt in de wateren rondom het eiland. Vanaf uw massagebed heeft u hier uitzicht op de golven van de Stille Oceaan die tegen de rotsen slaan.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

500 Osprey Ln, Tofino

Watervallen en warmwaterbaden

De kracht van water is ongekend. En dat weten ze ook bij het Kingfisher Ocean Resort & Spa. Dé attractie van dit wellnesscentrum is namelijk het Pacific Mist Hydropath. Langs een nagemaakte kustlijn volgt u een pad door 8 verschillende baden, grotten en watervallen. De route begint in de Swiss Shower, waar waterstralen uw lichaam reinigen en opwarmen. Hierna volgt een mineraal massagebad, een waterval die uw schouderspieren losmaakt, en een aromatische stoomgrot die uw huid reinigt. De Glacial Waterfall is hierna een welkome afkoeling. Het pad voert verder naar de River Walk, waar een afwisseling van warme en koude baden de bloedcirculatie stimuleren. In de Sea Mineral Soak drijft u vervolgens vederlicht rond in een zoutbad om tot slot in een uit de rotsen gehakt bad uw huid van dode huidcellen te ontdoen met de huisgemaakte zeezoutscrub. Na zoveel weldaad kunt u volledig ontspannen genieten van een fruitsmoothie of kruidenthee in de lounge met uitzicht over de oceaan.

+ Lees meer

Kingfisher Ocean Resort & Spa

Bekijk op de kaart

4330 Island Highway South. Courtenay

Clayoquot Wilderness Resort

Met het vliegtuig naar de sauna

Een spa die alleen per vliegtuig of boot bereikbaar is, moet haast wel bijzonder zijn. En dat is het Clayoquot Wilderness Resort dan ook. Het resort is een enclave van luxueus ingerichte canvastenten met op afstand bedienbare open haarden, zware tapijten en prachtige badkamers. Opwarmen kan in een van de prachtige sauna’s of in de houtgestookte hot tubs. Massages en behandelingen vinden plaats in tenten aan de rand van het regenwoud. Terwijl de vogels fluiten en de bomen ruisen, zakt u langzaam weg naar dromenland.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Tofino, Vanouver Island

Foto credits

  • Ontspannen in de Wickaninnish Inn: Clayoquot Wilderness Resort
  • Kingfisher Ocean Resort & Spa: Raul Pacheco-Vega, Flickr
  • Clayoquot Wilderness Resort: Clayoquot Wilderness Resort