Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Vliegend over Singapore

De Singapore Flyer is wat de Eiffeltoren is voor Parijs: hét uitzichtpunt over de stad. Met een hoogte van 165 meter is dit het hoogste observatierad ter wereld. Vanaf het regenwoud bij de ingang wordt u geleid naar een panorama over Marina Bay en de verder gelegen eilanden. In dit reuzenrad maakt u geen ritje maar een heuse rondvlucht.

Vanaf de grond maakt het reuzenrad misschien een minder verpletterende indruk dan de Eiffeltoren of de Petronas Torens van Kuala Lumpur. Maar omdat de cabines van glas zijn, heeft u de hele rit vrij zicht. Die rit in ’s werelds hoogste reuzenrad duurt 15 minuten. Vanaf die hoogte hebben de kenmerkende blauwe taxi's, de Kallangrivier en de containerschepen plots een madurodamformaat. Is het weer helder, dan kijkt u tot aan Maleisië en de Indonesische eilanden. Over een droomvlucht gesproken.

Uitzicht vanuit de Singapore Flyer
Uitzicht vanuit de Singapore Flyer

Singapore

Het verhaal van de Singapore Flyer

In de bezoekersruimte onder het rad, de Journey of Dreams, leert u al alles over de historie van de Singapore Flyer. Verscheidene technische uitdagingen en oplossingen, zoals het in elkaar zetten en het stabiel houden van het rad, worden uitgelegd met ‘augmented reality’.  Het immense reuzenrad kwam niet zonder slag of stoot tot stand.

Singapore Sling, de lokale signature cocktail

Vliegen met een cocktail in de hand

’s Avonds is een rit met het wiel een nog grotere belevenis. Want in de schemering, als de zon zakt en de cabine richting de 165 meter stijgt, is de stad op zijn mooist. Tegen die tijd  verlicht een arsenaal aan lampen de metropool, zeker aan de oostkant, waar de Flyer staat. Voor de avonduren zijn er speciale arrangementen te boeken. Zo kunt u de hoogte in met een glas champagne of een Singapore Sling, de ‘signature cocktail’ van de stad.

Van hoog naar zee

Eenmaal terug op de grond staat u naast het Seafood Paradise Singapore, een aantal restaurants aan zee. De chefs bereiden er Singapore's meest geliefde gerechten. Probeert u bijvoorbeeld ‘chili crab’, een gerecht dat in de jaren 60 is bedacht. Laat u niet misleiden door de pittige naam: de tomatensaus, knoflook en rijstazijn waarin de krab in wordt gebakken, geeft het gerecht een zoete en hartige smaak. Singaporezen eten de krab liefst met ‘man tou’, gefrituurd brood, en een stapeltje servetten.

‘Chili crab’ met brood