Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Gletsjers en grizzlies in Jasper NP

Indrukwekkende watervallen, kalksteenravijnen, gletsjermeren en de oudste en hoogte pieken van de Rockie Mountains: Jasper National Park is van een ongeëvenaarde schoonheid. En al dit natuurschoon vindt u op slechts 370 kilometer van Edmonton.

Jasper National Park, in 1907 opgericht, is het grootste National Park in de Rockies. Het park beslaat meer dan 10.000 vierkante kilometer aan wildernis. In het hart ligt Jasper, een bergdorp met een heerlijk relaxte vibe, restaurants, winkels en lodges. En via de schitterende Icefields Parkway rijdt u zo naar Banff, een ander adembenemend nationaal park.

Het Maligne-meer
Het Maligne-meer

Edmonton

De Athabasca Glacier

Icefields Parkway

De Icefields Parkway loopt dwars door Jasper naar Lake Louise in Banff National Park. Hoewel de weg maar 232 kilometer lang is, kunt u er maar beter een dag voor uittrekken want u zult ongetwijfeld veel stops maken. De route zit vol highlights. Zo zijn er langs de weg al 100 gletsjers, waarvan de Athabasca-gletsjer de bekendste is. De gletsjer is onderdeel van de Columbia Icefields, een ijsvlakte met maar liefst 8 gletsjers.


Naast ijs heeft Jasper National Park ook de warmste mineralenbronnen van de Rockies: de Miette Hot Springs. Vanuit de bergen stroomt water met een temperatuur van 54 graden Celcius naar de hotsprings. Het wordt gekoeld naar een comfortabele 40 graden; zodat u heerlijk kunt relaxen in het warme water.

De Icefields Parkway
Het prachtige Maligne-meer

Op zoek naar beren

In Jasper National Park leven honderden diersoorten zoals elanden, coyotes en berggeiten. Maar het dier dat iedere bezoeker hoopt te zien is natuurlijk de beer. In Jasper leven zowel zwarte beren als grizzlyberen. De beste kans op het zien van wilde dieren heeft u vroeg in de ochtend of aan het begin van de avond. Vooral langs de Maligne Lake Road wordt veel wildlife gespot. Deze weg is sowieso de moeite waar omdat hij naar het schitterende Maligne-meer voert: een turquoisblauw meer omringd door besneeuwde bergtoppen.