Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Het winkelhart van Hamburg

Hamburg is de welvarendste stad van Duitsland. En wie even gaat kijken in de stadsdelen Altstadt en Neustadt gelooft dat direct. In dit winkelhart van Hamburg lijnen klassieke warenhuizen en chique boetieks de winkelstraten. Bewonder flonkelende juwelen, proef een lepeltje kaviaar of laat hier een gloednieuw pak aanmeten.

Het centrum van Hamburg is opgesplitst in 2 delen, met het Rathaus als middelpunt. Altstadt beslaat het oostelijke deel tot aan het Hauptbahnhof, Neustadt ligt tussen de westelijke kades van de Binnenalster en de Hamburgse Staatsopera. De Mönckebergstrasse en de Spitalerstrasse zijn twee grote en drukke winkelstraten waar vooral grote ketens zijn gevestigd. Voor een exclusieve flair zet u koers naar de Neuer Wall en de Grosse Bleichen; hier schittert het van de luxe modemerken.

Het Rathaus is het middelpunt van het winkelhart
Het Rathaus is het middelpunt van het winkelhart

Hamburg

Alsterhaus: al meer dan 100 jaar een begrip

Kaviaar proeven

Wie uitstapt op de U-Bahnhalte Jungfernstieg loopt zo binnen bij warenhuis Alsterhaus – al meer dan 100 jaar lang een begrip in Hamburg. Vroeger kwamen welgestelde dames hier voor de nieuwste Franse hoedjes en Perzische tapijten, tegenwoordig is de keus moderner maar nog altijd luxueus en veelzijdig. De bovenste verdieping is een walhalla voor fijnproevers, met kaviaar, exclusieve chocola en kostbare wijn.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Alsterhaus, Jungfernstieg 16-20, Hamburg

Modekoningin

Fashionista’s uit de hele wereld staan in de rij voor Petra Teufel, die een boetiek heeft in Hamburg. Deze modekoningin was in 1988 een van de eersten die de avant-gardistische mode uit Japan en België aan de man brachten in Duitsland. Nog altijd is Petra Teufel een geliefd adres voor een middag shoppen óf gewoon even snuffelen. Aan de rekken hangen stukken van bekende ontwerpers als Dries van Noten en Emilio Pucci, maar ook kleinere designlabels vindt u hier.

+ Lees meer

“Fashionista’s uit de hele wereld staan in de rij voor modekoningin Petra Teufel”

Bekijk op de kaart

Petra Teufel, Hohe Bleichen 13, Hamburg
Secondella

Tweede seizoen

Dat luxe niet altijd prijzig hoeft te zijn, bewijst de grote tweedehandskledingwinkel Secondella in de chique straat Hohe Bleichen. Jassen, schoenen, avondjurken en tassen van dure merken als Chanel, Roberto Cavalli en Prada gaan hier hun ‘tweede seizoen’ tegemoet. Aanrader is ook de afdeling voor kinderkleding, waar u bijvoorbeeld roze skipakken van Dior vindt. Op de website kunt u alvast een vintage-item reserveren om in de winkel te passen.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Secondella, Hohe Bleichen 5, Hamburg