Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Industriële parel: het Pearl District

Een van de gezelligste buurten van Portland is het Pearl District. U kunt er alles lopend bereiken. De laadperrons en keien straten zijn echo’s uit het verleden, terwijl vooruitstrevende bedrijven en horeca de toekomst inluiden. Hier speelt ook het culturele leven van de stad zich af. Wakker blijven is geen probleem: geen andere buurt in de Verenigde Staten heeft zo’n hoge koffiebardichtheid.

Twintig jaar geleden zou u het bepaald geen pareltje hebben genoemd. Het Pearl District heeft een roemloos verleden en stond ooit bekend als de Industriële Driehoek, met een en al rangeerterreinen en verweerde pakhuizen. Vandaag de dag is de buurt echter een voorloper van stedelijke vernieuwing. De industriële panden zijn verbouwd tot hippe winkels, chique lofts en gezellige bierbrouwerijen.

Voormalige pakhuizen
Voormalige pakhuizen

Portland, OR

Een perfecte buurt

Fiets-, bier- en koffiehoofdstad Portland geniet van het ambachtelijke, waardeert het onafhankelijke en is wars van pretenties. Met name de afgelopen 20 jaar is de stad ingrijpend veranderd. Portland is groot in groen, van boerenmarkten tot biologisch bier. Het bruisend epicentrum van deze ontwikkeling is het Pearl District, ooit het onderwerp van verschillende studies om uit een vervallen stadsdeel de perfecte buurt te creëren. Tegenwoordig dient het als perfect voorbeeld van een geslaagde stedelijke vernieuwing. In totaal strekt de wijk zich uit over ongeveer 100 straatblokken tussen downtown, de Northwest-buurt en de Willamette-rivier.


‘Pearl’ is een buurt om lekker in rond te hangen en de tijd te nemen, bijvoorbeeld om te snuffelen tussen hippe kleding en meubilair. Er is enorm veel keuze aan recreatieve pitstops – denk aan koffiebars, galeries en brewpubs. Het is verder goed te weten dat er in Oregon geen btw in rekening wordt gebracht, wat winkelen nog aantrekkelijker maakt.

De typische sfeer van het Pearl District
Pakhuizen in het Pearl District

Een boekenstad

Powell’s is de grootse keten van onafhankelijke boekenwinkels ter wereld, en in het Pearl District vindt u de moeder aller boekwinkels: Powell's City of Books. Geen nood als u uw weg niet kunt vinden in dit papieren doolhof, want verdwalen is alleen maar leuk. Voor iedereen die van boeken houdt is de winkel een walhalla en voor anderen is het wellicht een eyeopener. Wie niet kan kiezen, neemt zijn stapeltje boeken mee naar het inpandige café om alles nog eens rustig door te bladeren.

“Voor iedereen die van boeken houdt is Powell’s een walhalla”

Foto credits

  • De typische sfeer van het Pearl District: Rosa Say, Flickr
  • Pakhuizen in het Pearl District: Rosa Say, Flickr