Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Is er leven na Sensation? Party on!

De 15de editie van Sensation gaat niet internationaal op tournee, maar is alleen te beleven in Amsterdam. Want, zo zegt organisator Duncan Stutterheim: “Dit is een mijlpaal die een exclusieve show verdient.” Er worden meer buitenlandse bezoekers dan ooit verwacht; afkomstig uit 75 landen. Die bezoekers vliegen veelal niet meteen de volgende dag terug, maar duiken het beroemde Amsterdamse nachtleven in.

Na een sensationele nacht doorhalen op Sensation zit er voor velen nog maar één ding op: naar bed. Maar de echte die-hards feesten door. En dat kan goed in Amsterdam: het nachtleven is er veelzijdig met 1.500 cafés en bars, 38 clubs en talloze festivals en feesten in alle denkbare genres. Door een verruiming van de openingstijden kan er in een aantal clubs zelfs worden doorgefeest tot ruim na zonsopkomst. Op een rij: 3 puike plekken om daags na Sensation nog even flink door te dansen.

Is er leven na Sensation?
Is er leven na Sensation?

Amsterdam

10 Jaar Studio 80

10 Jaar Studio 80

Van het ene jubileum naar het andere: Studio 80 bestaat 10 jaar en viert dat 10 dagen lang. Zo ook op zondag 5 juli. De club van ID&T-oprichter Duncan Stutterheim aan het Rembrandtplein werd in de zomer van 2005 geopend als platform voor opkomende house- en techno-dj’s. Zij draaien inmiddels veelal in veel grotere zalen, maar dragen ‘de 80’ nog steeds een warm hart toe. Het 10-jarig bestaan wordt gevierd met clubavonden, concerten, workshops en radio-uitzendingen; het programma is te vinden op de website van Studio 80.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Studio 80, Rembrandtplein 17, Amsterdam, www.studio-80.nl 

Lost In A Moment op Pampus

Geen slaap nodig? Pak de boot naar Pampus. Het 120 jaar oude forteiland, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, transformeert deze zomer tot party-eiland. Op zondag 5 juli strijkt hier Lost In A Moment neer, een dagfestival van het Berlijnse platenlabel Innervisions. Na een museum in Rio de Janeiro, een historisch park in Napels en een kasteel in Barcelona wordt er op Pampus gedanst op de klanken van house-dj Dixon, deephouse-duo Âme en anderen. U geniet hier van geweldige muziek en een dito uitzicht op het IJmeer.

+ Lees meer

Lost In A Moment: party op Pampus

Bekijk op de kaart

Lost In A Moment, Forteiland Pampus, IJmeer, www.lostinamoment.com 
Zondag in Club Air: Ketchup

Ketchup in Club AIR

Op de heilige grond van de legendarische club iT staat sinds 2010 Club Air. De grootste discotheek van Amsterdam werd meermaals verkozen tot een van de beste clubs van Europa en het geluidssysteem tot het beste ter wereld. De programmering is eclectisch, met avonden als Don’t Wait For The Weekend (disco en pop), Girls Love DJs (house en electro) en op zondag Ketchup (hiphop en R&B). Club AIR biedt plaats aan 1.300 bezoekers, maar het interieur van designer Marcel Wanders laat zich makkelijk aanpassen aan kleinere aantallen.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Club AIR, Amstelstraat 16, Amsterdam, www.air.nl 