Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Modestad Londen

Britse modeontwerpers staan bekend om hun innovatieve, intelligente en ‘edgy’ ontwerpen. Voor fashionista’s is er in Londen dan ook meer dan genoeg te beleven. Grote modemerken zoals het onconventionele Alexander McQueen en McQ, de klassieke Stella McCartney en natuurlijk de ‘lady of punk’ Vivienne Westwood hebben er hun ‘flagship stores’ gevestigd, waar de mooiste kledingstukken pronken.

Niet alleen gevestigde ontwerpers zijn in Londen te vinden, de stad biedt ook volop mogelijkheden aan jong talent om zich te ontwikkelen. Dat wordt wel duidelijk als u door Brick Lane loopt, een aparte winkelstraat in Oost-Londen. Aanvankelijk stond deze straat bekend om zijn vele curryrestaurants vanwege het grote aantal Bengalezen in deze wijk, maar de laatste jaren trekken er veel kunstenaars en modeontwerpers naartoe. In Brick Lane zijn verschillende winkels te vinden waar aanstormende talenten laten zien wat ze in huis hebben.

Brick Lane: in het Engels en Bengaal
Brick Lane: in het Engels en Bengaal

Londen

Etalage van Vivienne Westwood winkel

De winkels van Westwood

Vivienne Westwood is een van de bekendste Britse modeontwerpsters. Met een feloranje haarbos, roodgestifte lippen en uitdagende kleding doet de ontwerpster-op-leeftijd (geboren in 1941) nog volop mee in het modecircuit. In Londen heeft ze maar liefst 3 winkels. Op 44 Conduit Street zit haar flagship store, waar de nieuwste collectie hangt. Verderop in de straat is een winkel waar ze haar mannencollectie verkoopt, en op de Davies Street heeft ze een filiaal speciaal voor trouwkleding of een echte ‘couture-jurk’.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

44 Conduit Street London

Ontwerpers verzamelen zich in Brick Lane

Barry Laden, eigenaar van The Laden Shop, kent Brick Lane als zijn broekzak. Zijn grootouders zijn migranten die lang geleden al in de wijk kwamen wonen. Aanvankelijk was er in de wijk veel armoede en ellende, maar momenteel is het er leuk winkelen tussen alle ‘young designer shops’ en vintagewinkeltjes. Barry Laden biedt met zijn winkel een podium aan 70 jonge modeontwerpers. Zij maken hippe, creatieve en originele kleding, tegen een betaalbare prijs. En de kans dat iemand anders in dezelfde outfit loopt is uiterst klein.

+ Lees meer

De The Laden Shop biedt creatieve en originele kleding, tegen een betaalbare prijs

Bekijk op de kaart

103 Brick Lane, London

Vintage Walhalla Hunky Dory

Speciaal voor vintageliefhebbers

Voor vintageliefhebbers met een hang naar kleine ruimten met veel mensen is Hunky Dory een walhalla. Het is een kleine winkel, maar de vele mooie kledingstukken zijn allemaal op kleur gesorteerd zodat dat ene gele leren jasje of die rode jurk makkelijk is te vinden. Ook voor kleurige tassen en designhoeden kunt u hier terecht. Voor de mannelijke retro-lovers zijn er twee rekken met ‘golden oldies’. De prijzen liggen tussen de 40 en 150 pond. Er hangen ook regelmatig juweeltjes in de ‘sales-rekken’.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

226 Brick Lane, London

Foto credits

  • Etalage van Vivienne Westwood winkel: Kathleen Tyler Conklin, Flickr
  • De The Laden Shop biedt creatieve en originele kleding, tegen een betaalbare prijs: Dominik Morbitzer, Flickr
  • Vintage Walhalla Hunky Dory: Garry Knight, Flickr