Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Natuurschoon in de Blue Mountains

Indrukwekkende bergen gehuld in een mysterieuze blauwe nevel: op slechts een uur rijden van Sydney liggen de Blue Mountains. Een gebied met prachtige natuur, schilderachtige dorpjes en genoeg activiteiten om een week mee te vullen.

De Blue Mountains maken deel uit van de Greater Blue Mountains Area, een gebied van wel 7 nationale parken dat tot Werelderfgoed is verklaard. De Blue Mountains ontlenen hun naam aan de blauwe waas die hier altijd rond de bergen hangt, veroorzaakt door de enorme aantallen eucalyptusbomen. Kleine druppeltjes eucalyptusolie en stof in de atmosfeer zorgen samen voor een blauw licht in het licht van de zon.

Liervogel

Wandelen in Springwood

Bij een bezoek aan de Blue Mountains mag een goede boswandeling niet ontbreken. In Springwood begint de 10 kilometer lange ‘Sassafra Gully Walking Track’, een wandeling langs bruisende watervallen, imposante rotsformaties en kabbelende rivieren. Het kost zo’n 4 tot 5 uur om het volledige pad uit te lopen, maar er is ook een kortere route die in ongeveer een uur een goede indruk van de omgeving geeft. Onderweg ziet u met een beetje geluk veel verschillende vogelsoorten zoals de liervogel.

Engelse tuinen in Leura

Een leuke tussenstop is het stadje Leura, dat bekend staat om de sfeervolle historische huizen en prachtige Engelse tuinen. Veel van deze tuinen zijn ieder jaar in oktober geopend voor publiek tijdens het Leura Garden Festival. In de hoofdstraat zijn talrijke winkels, galeries en restaurants te vinden. Lunchen of dineren kan hier met een geweldig uitzicht op de Blue Mountains.

Het postkantoor van Leura
Zonsopgang bij de Three Sisters

De Three Sisters bij Katoomba

Deze 3 dames hebben al vele posters en ansichtkaarten gesierd en zijn hét symbool van de Blue Mountains. Volgens de legende waren de stenen ooit 3 zussen van een lokale stam, die verliefd waren geworden op 3 broers van een andere stam. De jonge vrouwen werden door een tovenaar tijdelijk in stenen veranderd omdat volgens de stammenwetten een huwelijk verboden was. Een stammenstrijd brak uit waarbij de tovenaar werd vermoord door de 3 jongens en omdat hij de enige was die de betovering ongedaan kon maken, zijn de vrouwen sindsdien voor eeuwig in de rotsen gevangen. Vanuit het plaatsje Katoomba is het ongeveer 2 kilometer rijden naar Echo Point; dit uitkijkpunt biedt een magisch uitzicht op The Three Sisters en over de diepe Jamison Valley.

Ondergrondse rivieren in de Jenolan Caves

Aan de westkant van het park liggen de Jenolan Caves, die worden geroemd als de mooiste grotten van Australië. Het kabbelende geluid van de ondergrondse rivieren en de schitterende kalksteenformaties die hier door de eeuwen heen gevormd zijn, zorgen voor een onvergetelijke aanblik. Naast wandelen over de aangelegde loopbruggen is het ook mogelijk om - gewapend met helm en hoofdlicht - van de gebaande paden af te gaan en de geheimen van het grottenstelsel te ontdekken. Even spannend maar minder riskant zijn de ‘Legends, Mysteries & Ghosts Tours’, waarbij een gids vertelt over onopgeloste mysteries in de Jenoland Caves. Dit alles uiteraard bij het spookachtige licht van een fakkel.