Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

De lekkerste hamburgers van New York

De hamburger is hét symbool voor de Amerikaanse keuken. De basisingrediënten zijn simpel: grof gemalen rundvlees op een knapperig broodje, misschien met een blaadje sla en een dot ketchup. Wie New York bezoekt, merkt al snel dat de variaties eindeloos zijn. De laatste jaren is de traditionele ‘burger and fries’ weer helemaal hip; het is een restaurantwaardig gerecht geworden.

Niemand kent de precieze oorsprong van dit wereldberoemde broodje, al zijn er genoeg trotse ‘uitvinders’. Hoogstwaarschijnlijk begon het allemaal in de haven van New York, met de culinaire tradities van Duitse immigranten. Van de platte gehaktballen uit Hamburg, ook wel ‘Hamburger steaks’ genoemd, konden de Amerikanen geen genoeg krijgen. Veel is er wat dat betreft niet veranderd, hamburgers zijn nog altijd razend populair. Het serveren van het lekkerste, dan wel origineelste broodje is een echte sport geworden. Van eenvoudig tot zeer exclusief – hamburgers zijn er in New York in alle soorten en maten.

Het begon in de haven
Het begon in de haven

New York

Amerikaanse charme bij Minetta

De Black Label Burger

Zwart-wittegels op de vloer, roodleren banken en een drukbezochte vintagebar – dat is de Minetta Tavern. Deze bistro heeft een typisch Amerikaanse charme. Het menu is simpel en klassiek, maar de beroemdste burger van dit etablissement is dat zeker niet. De Black Label Burger is inmiddels een fenomeen en wordt gemaakt van rib-eye, dat maar liefst 42 dagen gerijpt is. Dit geeft de burger een zeer krachtige smaak. Reden genoeg voor burgerfanaten om alvast een plekje te reserveren.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Minetta Tavern, 113 MacDougal St, New York, NY, Verenigde Staten

Hamburger au français

Geen sla, tomaat of mayonaise: deze elementen leiden maar af. Ze zijn niet nodig voor de hamburger van The Spotted Pig, die sinds 2004 steevast volle zalen trekt. Hij is een legende onder de New Yorkse hamburgers geworden. De burger bestaat uit gegrild briochebrood, met daarop sappig rundvlees en een berg kruimige Roquefort. The Spotted Pig serveert er nog een flinke portie flinterdunne friet bij, besprenkeld met geurige rozemarijn. Deze burger is behoorlijk aan de maat, maar mocht u toch nog trek hebben, neem dan als dessert de kruidige, huisgemaakte gembertaart.

+ Lees meer

Een delicatesse bij The Spotted Pig

Bekijk op de kaart

The Spotted Pig, 314 W 11th St, New York, NY, Verenigde Staten

De Shake Shack in het park

Burger in het park

Het Madison Square Park herbergt een pareltje op burgergebied. Danny Meyer serveert de inwoners van New York er al jaren no-nonsensehamburgers vanuit zijn Shake Shack, wat eens een hotdog-karretje was maar is uitgegroeid tot een grote kiosk. Een beetje Amerikaanse kaas, wat sla, tomaat en de fameuze Shack-saus; meer heeft dit bescheiden broodje niet nodig. De smaak is perfect in balans; een dunne rundvleesburger op een zacht broodje. Veel zitplaatsen zijn er niet, maar u heeft een heel park tot uw beschikking. Zoek een bankje of ga gewoon in het gras zitten.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Shake Shack, Madison Avenue, New York City, New York, Verenigde Staten

Een stapel servetjes, graag

Deze 5-Napkin Burger bistro in Hell’s Kitchen heeft behoorlijk naam gemaakt onder New Yorkers. Hoewel de menulijst lang is, draait het hier vooral om de 5-Napkin Burger. Zoals de naam al zegt, vereist deze hamburger een stapel servetjes, en ook wat moed. Bijna 300 gram rundvlees op een zacht wit broodje: een enorme kluif. Wie durft, wordt verrast met zoete, gekarameliseerde uitjes, pittige gesmolten Gruyère en rozemarijn-aioli boven op een heerlijke mediumrare burger. Dat moet wel tot een hoop geknoei leiden!

+ Lees meer

De 5-Napkin Burger

Bekijk op de kaart

5 Napkin Burger, 630 9th Avenue, Hell's Kitchen, New York City, New York, Verenigde Staten