Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

  • Reisgids >
  • Aan avondspektakel geen gebrek
 

Aan avondspektakel geen gebrek

Elk Chinees dorp heeft minstens één karaokebar, elke stad heeft tenminste één grote club en in de Chinese metropolen komen alle facetten van het nachtleven samen. In Hongkong vindt u de hoogstgelegen cocktailbar ter wereld, in Shanghai stuit u op jazzbars en trendy nachtclubs en Beijing staat bekend om zijn opera's.

In het Chinese nachtleven kan eigenlijk alles en het is maar net waar uw interesse naar uit gaat. Houdt er in grote nachtclubs rekening mee dat het gebruikelijk is om een tafel te voor een paar honderd yuan een “table for the night” te kopen. Hiervoor krijgt u over het algemeen dan ook een fles drank, wat fruit of hapjes en persoonlijke service. Zoekt u het wat minder groots dan zijn de vele bars of shows een goede optie.

Hong Kong bij nacht
Hong Kong bij nacht

Hongkong – Drankjes met uitzicht

Hotels in Hongkong hebben de gewoonte om de bovenste verdieping te reserveren voor een cocktailbar, vanwege het weidse uitzicht over de stad, dat vooral ’s avonds dankzij de vele lichtjes erg de moeite waard is. En: elk hotel wil zich onderscheiden van de anderen. De M Bar in het Mandarin Oriental mag dan ‘slechts’ op de 25e etage liggen, de exclusieve cocktails van bijvoorbeeld zelfgemaakte boterrum, nootmuskaat en kaneel geven het uitzicht op Victoria Harbour toch zijn eigen glans. OZONE, op de 118e verdieping in het Ritz-Carlton, is de hoogstgelegen bar ter wereld en het panorama vanaf de bar is dan ook - mits onbewolkt - waanzinnig. Maar op zeeniveau kunt u ook prima terecht voor een drankje met uitzicht – bijvoorbeeld aan boord van de Aqua Luna, een jonk met rood zeil, waarop u al nippend door de haven dobbert.
Ingang van de OZONE bar

Hangzhou & Guilin – Shows op het water

Dat Chinezen uitblinken in het uitdenken en regisseren van shows bleek wel uit hun ceremonies tijdens de Olympische Spelen in 2004 en 2008. Het brein dat schuilging achter deze shows was Yimou Zhang. Deze regisseur is befaamd om zijn gebruik van ‘natuurlijke decors’ voor zijn zogenaamde Impression Shows. Zo kijken toeschouwers dagelijks hun ogen uit in het zuidelijk gelegen Yangshuo. Daar vormen 12 bergtoppen de achtergrond in een voorstelling van 600 acteurs en actrices, over het leven van de vissers en etnische minderheden en hun relatie met de natuur. En dat allemaal op het water. Een andere show van Zhang, eveneens op het water, vindt plaats in Hangzhou. Daar varen, dansen en trommelen honderden acteurs iedere avond op het Westelijke Meer.
River performance in Yangshuo

Shanghai – waar oud en nieuw samenkomt

De wijk Xintiandi in Shanghai bestaat uit woningen die anderhalve eeuw geleden werden gebouwd in 'shikumen'-stijl: met grijze bakstenen, zwarte dakpannen en kleine binnenplaatsen. De antieke woningen van Xintiandi zijn gerestaureerd en vormen nu een hippe buurt met kunstgalerieën, boetiekjes, bars, cafés en restaurants. De wijk is inmiddels zo gezellig, dat ze ‘de woonkamer van Shanghai’ genoemd wordt. Dit autovrije gebied leeft met name 's avonds op, wanneer de terrassen zich vullen en muziek klinkt over de pleinen en in de smalle stegen.
Opvoering op West Lake, Hangzhou