Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Perfecte patisserieën

Macarons in alle kleuren van de regenboog, glanzende frambozentaartjes en met chocolade overgoten eclairs. Het is vrijwel onmogelijk niet te gaan watertanden als u in de etalage van een gemiddelde Parijse patisserie kijkt. Taarten maken is hier verheven tot een ware kunst en niet zelden zijn patissiers twee jaar in opleiding geweest.

De vakken van bakker en patissier zijn in Frankrijk strikt gescheiden. Voor brood ga je naar de boulangerie, voor gebak en lekkernijen naar een van de vele patisserieën. Deze zijn van hoge kwaliteit en u kunt er eigenlijk niet de fout in gaan. Maar Parijs zou Parijs niet zijn als er niet een aantal heel bijzondere exemplaren te vinden zou zijn. De grootste uitdaging is nog het maken van een keuze.

Macarons in alle kleuren van de regenboog
Macarons in alle kleuren van de regenboog

Parijs

De fantasie van Pierre Hermé

Pierre Hermé is een begrip. Deze Franse chef is, een ware beroemdheid en staat bekend om zijn vernieuwende en innovatieve benadering van traditionele Franse lekkernijen. Zijn mille-feuille is legendarisch, om nog maar te zwijgen van de macarons. Doodgewone smaken als vanille worden door Monsieur Hermé gecombineerd met bijvoorbeeld groene olijf. Of wat dacht u van een macaron met crème-brûléesmaak? Hermé heeft meerdere winkels in Parijs maar de grootste ligt in het 1ste arrondissement op  Rue Cambon 4. Het flitsende, übermoderne interieur is verre van standaard en de dames achter de toonbank lopen op stiletto’s.

+ Lees meer

De winkel van Pierre Hermé

Bekijk op de kaart

Rue Cambon 4

Ladurée

Oh la la… Ladurée

Ladurée heeft tegenwoordig winkels over de hele wereld. Maar de allereerste opende zijn deuren in 1862 op de Rue Royale in Parijs. Onder glinsterende kroonluchters drinkt u hier een ‘thé’ of ‘café’ vergezeld van een van de talloze lekkernijen. Deze zijn al net zo elegant als het belle-époque interieur waarin de kleur lichtgroen overheerst. De roomvulling van minuscule citroentaartjes smelt op uw tong terwijl uw ogen alweer worden verleid door perfecte vanille-eclairs, chocoladebiscuit en ‘religieuses au café´. Sommige traktaties zijn zo mooi gemaakt dat het bijna zonde is om ze op te eten. Zoals de ‘Saint-Honoré Rose Framboise’: een creatie van bladerdeeg, slagroom, fondant en natuurlijk frambozen.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Rue Royale 16

De patisserie van uw dromen

De patisserie van Philippe Conticini kent zijn gelijke niet. La Pâtisserie des Rêves is zoals de naam al zegt een ware droom voor zoetekauwen. Een winkel met planken vol delicatessen, tegen een achtergrond van roze, groen en oranje. Onder glazen stolpen presenteert Conticini zijn oogverblindende creaties. Deze taarten zijn echter alleen voor de show. Als u een keuze heeft gemaakt, bestelt u bij het winkelpersoneel en krijgt u een vers exemplaar uit de koeling. De Grand Cru is een topper: de lagen van Venezolaanse chocolade zorgen voor een onweerstaanbaar hapje. Bestel er meteen twee, u zult er geen spijt van krijgen.

+ Lees meer

Patisserie des Rêves

Bekijk op de kaart

93 Rue du Bac