Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Ren door Sydney met The Color Run

Wat een paar jaar geleden begon met één hardloopevenement voor 6.000 deelnemers in het Amerikaanse Phoenix is uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste sportfestijnen ter wereld. Na edities in Amsterdam, Dubai, Hongkong, New York en 150 andere steden met wereldwijd een miljoen deelnemers, strijkt The Color Run dit jaar ook neer in Sydney – en regent het poeder in alle kleuren van de regenboog.

Stel je voor: je verschijnt in hagelwitte kleding aan de start van een hardloopwedstrijd van 5 kilometer. Na 1.000 meter rennen krijg je een wolk blauw poeder over je heen. Weer 1.000 meter verderop word je royaal bestrooid met geel poeder en daarna volgen oranje en roze, totdat er bij de finishlijn geen spatje wit meer te zien is. Dan barst het Finish Festival los en wordt er met nog veel meer gekleurd poeder gegooid, zodat je samen met 20.000 andere deelnemers versmelt tot één groot veelkleurig tableau vivant.

The Color Run: 23 augustus in Sydney
The Color Run: 23 augustus in Sydney

Sydney

De kleurrijkste 5 kilometer op aarde

Deelnemen is belangrijker dan winnen – dat aloude adagium gaat bij uitstek op voor The Color Run. Dit is geen traditionele hardloopwedstrijd; The Color Run is geen wedstrijd en zelfs hardlopen hoeft er niet. De deelnemers worden niet geklokt en er zijn dus ook geen winnaars; het gaat puur om het plezier. Snelwandelen, lopen of huppelen mag ook, dansen wordt aangemoedigd. Er is maar één regel: renners halen rechts in en alle anderen blijven links, zoals dat hoort in Australië. Verder mag alles en is er volop gelegenheid om lol te hebben met andere deelnemers, een selfie te maken of je vrienden extra kleur te geven. Zonder winnaars is er ook geen huldiging, maar in plaats daarvan is er een groot feest. Bij de eindstreep worden alle deelnemers onthaald op een reusachtige kleurwolk en dan wordt er gelachen, gedronken en gedanst. Tot aan het Cleaning Station is The Color Run de vrolijkste en kleurrijkste 5 kilometer op aarde.

“Deze hardloopwedstrijd is geen wedstrijd; hardlopen is niet verplicht; dansen mag ook”

Sydney verwacht zo’n 20.000 deelnemers

Geïnspireerd door het Indiase Holi

Geïnspireerd door het Indiase Holi-festival, waarbij er lustig met gekleurd poeder wordt gestrooid, werd in 2012 in het Amerikaanse Phoenix de allereerste Color Run georganiseerd met zo’n 6.000 deelnemers. Inmiddels heeft de loop de wereld veroverd: er zijn evenementen in 150 steden in 50 landen met jaarlijks een miljoen deelnemers. De organisatie maakt er geen geheim van dat haar doel winst maken is, maar bij elk evenement gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel. Zo hoopt men met 13 Color Runs in Australië een miljoen Australische dollars (ongeveer 650.000 euro) in te zamelen voor kinderen met hartklachten.

Na de finish is het feest

Foto credits

  • Sydney verwacht zo’n 20.000 deelnemers: Floris Heuer
  • Na de finish is het feest: Floris Heuer