Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Skiën en kajakken in Whistler

De Olympische Winterspelen van 2010 lieten de wereld zien hoe mooi Whistler is in de winter. Er zijn hier fantastische skigebieden te vinden en ook buiten het sneeuwseizoen is er veel te doen. Het wordt niet voor niets bestempeld als dé bergstad van Noord-Amerika. De grote verscheidenheid aan winkeltjes en restaurants in Whistler zijn een welkome onderbreking bieden van alle activiteiten die in het omliggende berggebied ondernomen kunnen worden. En dat zijn er heel wat.

Whistler ligt op ongeveer 2 uur rijden ten noorden van Vancouver en is dus met de auto eenvoudig te bereiken. Ook een treinreis van Vancouver naar Whistler is de moeite waard. De Rocky Mountaineer-trein1 volgt de Sea to Sky Climb-route langs het prachtige Howe Sound en door de ruige Cheakamus Canyon. Na ongeveer 3,5 uur rijdt hij het station van Whistler binnen.

Een prachtig skigebied
Een prachtig skigebied

Vancouver

Whistler in winter

Skiërs en snowboarders aanbidden Whistler Blackcomb, het grootste skigebied van Canada. Sinds 2008 zijn de toppen van Blackcomb en Whistler Mountain met elkaar verbonden door de PEAK 2 PEAK Gondola. Hiermee is het skigebied in één klap bijna verdubbeld. Het gebied staat bekend om de goede sneeuwkwaliteit. Poedersneeuw is waar het hier om draait en deze fijne sneeuw is, in tegenstelling tot veel skigebieden, in dit gebied geen zeldzaamheid.
Het gebied heeft veel verschillende pistes: van steile afdalingen tot beschutte bospaadjes. Daarmee is Whistler een ideale bestemming voor skiërs en boarders van elk niveau. Naast de vele pistes zijn er ook 6 Wonder Routes uitgezet. Deze routes komen langs de mooiste, vaak minder bekende, plaatsen in het skigebied.

Mountainbiken in de zomer

Whistler in de zomer

Als de sneeuw gesmolten is op Blackcomb en Whistler Mountain en de ski’s weer zijn opgeborgen, is het tijd voor een scala aan andere activiteiten in het berggebied. Mountainbikers kunnen hier kiezen uit een vrijwel oneindig aantal paden. Door de aanwezigheid van de vele skiliften is het mogelijk om hoog in de bergen te komen en dat staat garant voor de meest fantastische afdalingen. De Top of the World-route brengt u naar de 4 hoogste punten van de Whistler en Blackcomb Mountains en biedt fantastische panorama’s. Kajakken op de River of Golden Dreams (ja, dat is de echte naam) is een goede manier om wildlife te spotten, zoals bevers en beren. Wandelaars kunnen kun hart ophalen met de tientallen kilometers aan wandelpaden die het berggebied rijk is. Ook voor golfers is Whistler een waar paradijs; er zijn maar liefst 5 18-holes golfbanen en ze behoren tot de allerbeste van Canada.