Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Sydney’s spectaculaire surfspots

Voor surfers die op zoek zijn naar die ene perfecte golf zijn de stranden van Sydney ‘the place to be’. De stad telt tientallen stranden waar de relaxte Australische surfcultuur te proeven is. En ook wie niet achter de massa aan naar Bondi Beach en Manly Beach wil, heeft hier genoeg keus.

Golven in alle soorten en maten zijn te vinden langs de stranden van Sydney. Zo kan er gesurft worden op barrels; golven waarbij de top sneller beweegt dan de bodem zodat een prachtige tunnel wordt gevormd. Voor een fantastische en gevarieerde surfervaring kunt u terecht bij deze minder bekende pareltjes.

Surfen bij zonsondergang
Surfen bij zonsondergang

Sydney

Whale Beach

De fameuze Whale Beach Wedge

Whale Beach ligt bij een van de welvarendste wijken van Sydney. Het strand wordt aan beide zijden geflankeerd door grote rotspunten. Lokale surfers komen hier graag voor de beruchte Whale Beach Wedge aan de noordkant van het strand: de golf breekt op de rotsen en houdt goed aan, al is het maar kort. Whale Beach dankt zijn naam overigens aan de walvissen die hier tijdens hun migratie (juni/juli en september t/m november) voorbij zwemmen en vanaf de kliffen goed te zien zijn.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Whale Beach, New South Wales, Australia

Omkrullende golven

Krullende golven op Curl Curl Beach

Als het even tegenzit en de golven op alle andere stranden niet brengen wat u zoekt, trek dan naar Curl Curl Beach; hier zijn de meeste golven van de noordelijke stranden te vinden. Het strand doet zijn naam eer aan: hier krullen de golven, dankzij de zandbanken voor de kust, gegarandeerd metershoog. In de 2 zoutwaterzwembaden van Curl Curl is het veilig zwemmen en kunnen surfers even bijkomen van het peddelen in de sterke stroming. Hongerig van alle actie? De plaatselijke surfclub heeft naar verluidt de beste broodjes ei met bacon uit de omgeving.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Curl Curl Beach, New South Wales, Australia

Surfer aan de waterkant

Het surfklimaat van Long Reef Beach

Aan de noordelijke stranden van Sydney ligt Long Reef Beach, een verlenging van Dee Why Beach. Een westelijke wind en een zuidelijke ‘swell’ (de deining die wordt gecreëerd door wind op open water) zorgen hier voor een redelijk constant surfklimaat. De golven zijn het hoogst in het midden en zuiden van de strandstrook. Omdat de wind hier bijna altijd sterk is, is het strand ook populair bij kitesurfers en deltavliegers.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Long Reef Beach, New South Wales, Australia

Shark Island

Shark Island: alleen voor waaghalzen

Voor de echte waaghalzen zijn de wateren bij Shark Island de ultieme surfspot. Het rif hier bestaat uit scherpe stenen en de zee is er slechts 2 meter diep. De golven zijn er fantastisch, maar wie zijn take-off niet goed inschat, kan eindigen met een paar behoorlijke schaafwonden. Het behoeft geen uitleg dat deze golven alleen door zeer ervaren surfers bereden kunnen worden en enige oefening vereisen. Overigens is de benaming Shark Island afkomstig van de vorm van het eiland – niet omdat de wateren hier krioelen met haaien.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Shark Island, New South Wales, Australia

Newport Beach

De opties van Newport Beach

Op Newport Beach hebben surfers 2 opties. Aan de noordkant breken de golven op het strand, wat zorgt voor mooie, lange golven en een relaxte surfervaring. Het is harder werken aan de zuidelijke kant van het strand: hier breken de golven op een rif in zee wat zorgt voor de bekende barrels. Het is een sport om precies op het goede moment in de barrel te belanden en door de golf meegevoerd te worden. Wie klaar is met surfen kan voor een verkoelend biertje terecht in de gigantische biertuin van het Newport Arms Hotel.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Newport Beach, New South Wales, Australia