Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Proef alle kleuren van de regenboog

Bobotie, melktert, potjiekos en samosa: de keuken van de ‘Regenboognatie’ Zuid-Afrika is al even divers als zijn inwoners. Door de eeuwen heen hebben mensen van allerlei origine voet aan wal gezet op de Kaap; hun eetgewoonten namen ze mee. Gecombineerd met de culinaire tradities van de inheemse bevolking, ontstond zo een eclectische cuisine.

In een decor van de majestueuze Tafelberg, glooiende wijnvelden en de blauwe oceaan ligt Kaapstad. Inwoners noemen haar ook wel liefkozend ‘de Moederstad’. Het bruisende Kaapstad is een ideale plek om de Zuid-Afrikaanse cultuur al etend en drinkend te ontdekken. De gastronomische hoofdstad van Zuid-Afrika heeft vele restaurants, van simpel tot exclusief. De traditionele keuken met zijn wortels in Afrika, Azië en Europa kunt u overal in Kaapstad proeven; enkele Zuid-Afrikaanse klassiekers mag u werkelijk niet missen.

Heerlijk dineren in Kaapstad
Heerlijk dineren in Kaapstad

Kaapstad

Boerewors op de braai

Braaien in de buitenlucht

Eén culinaire traditie delen alle Zuid-Afrikanen met elkaar: de braai. Deze barbecue is een waar instituut in Zuid-Afrika; op een zonnige dag is er niets heerlijkers dan een smakelijk stuk ‘boerewors’, nog heet van de grill. In Kaapstad heeft vrijwel elk park braaifaciliteiten, waar iedereen met een gevulde picknickmand terecht kan. Trek bijvoorbeeld naar Buffels Bay en geniet op het strand van vers gegrilde kreeft. Of neem plaats bij Mzoli’s Place, een ongedwongen eetgelegenheid compleet met slagerij. Kies uw vlees en braaien maar!

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Mzoli’s Place, Ny 115, Kaapstad, Zuid-Afrika

Oosterse specerijen in Bo-Kaap

Met zijn gekleurde huizen en geplaveide straten is Bo-Kaap een van de mooiste wijken van Kaapstad. Hier vestigden zich de Kaap-Maleiers: voormalige slaven uit Indonesië, de Maleisische archipel en India die in de 17de eeuw door de Nederlanders en Engelsen naar de Kaap werden gebracht. Zij brachten geurige specerijen mee als kruidnagel, nootmuskaat, gember en koriander. Als u deze oosterse smaken wilt proeven, kunt u aanschuiven bij Biesmiellah, een knus Kaap-Maleisisch familierestaurant. Specialiteit is hier de typisch Zuid-Afrikaanse bobotie, een heerlijke kruidige gehaktschotel met chutney en rozijnen.

+ Lees meer

Gekleurde huizen in Bo-Kaap

Bekijk op de kaart

Biesmiellah, Wale Street, Kaapstad, Zuid-Afrika

De knalroze façade van Charly’s Bakery

Zuid-Afrikaans zoet

Zuid-Afrikanen zijn dol op zoetigheid. Een klassiek dessert dat u overal op de kaart zult vinden is Malva-pudding, traditioneel geserveerd met abrikozenjam en room of ijs. Ook typisch Zuid-Afrikaans zijn de koeksisters: gevlochten lekkernijen van deeg, overgoten met siroop. Of neem bij de koffie een stukje melktert. Deze lichtzoete ‘melktaart’ op basis van melk en eieren is simpel maar overheerlijk. De beste cupcakes van Kaapstad vindt u bij Charly’s Bakery. De knalroze façade herbergt een paradijs aan petitfours, koekjes en taartjes in alle kleuren en smaken.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Charly’s Bakery, 38 Canterbury St, Kaapstad, Zuid-Afrika