Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

De stranden van Dar es Salaam

Dar es Salaam ligt dicht bij de evenaar én aan de kust. Het mag dus geen wonder heten dat de stranden een grote aantrekkingskracht uitoefenen op zowel locals als reizigers. Hoewel vele de veerboot naar Zanzibar nemen voor hun strandvakantie, zijn er dichterbij ook genoeg keuzemogelijkheden.

Zowel ten noorden als ten zuiden van de stad zijn een aantal strandresorts gebouwd. Vaak horen de stranden bij hotels, maar in de meeste gevallen zijn deze niet exclusief voor de gasten die er logeren. Wie er een drankje of een lunch bestelt, mag gebruik maken van de faciliteiten. Bijkomend voordeel is dat de hotels de stranden mooi schoon houden en de veiligheid er garanderen.

Heerlijk ontspannen net buiten de stad
Heerlijk ontspannen net buiten de stad

Dar es Salaam

De stadstranden

Kigamboni, ook wel bekend als South Beach, bevindt zich in een rustig gebied ten zuidoosten van het centrum van de stad. Het is zowel per auto als per veerboot (langs de haven) te bereiken. Bij de hotels zijn de faciliteiten uitstekend, maar u kunt hier ook simpelweg opteren voor de huur van een rieten parasolletje op het openbare strand. Een meer lokale ervaring zult u vinden bij Coco Beach, aan de oostkant van het Msasani-schiereilandje ten noorden van het centrum. Er hangt een gezellig sfeertje, er zijn eetkraampjes, en er is ook vaak live muziek te genieten.
Het uitzicht vanaf South Beach

Kleine paradijsjes voor de kust

Wie richting North Beach gaat, treft bij het White Sands-hotel aan Jangwani Beach een veerbootje naar het eilandje Mbudya. Daar is het niet alleen genieten van een heerlijk strand, maar ook van de verse vis uit de Indische Oceaan. Een ander eilandje voor een ontspannen dagje is Bongoyo. Eromheen ligt een zeereservaat waar u fantastisch kunt snorkelen. Bootjes naar het gebied vertrekken vanaf het Slipway-winkelcentrum in Dar es Salaam.
Een krabbetje op het strand van Bongoyo