Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Het gekste winkelcentrum op aarde

Het grootste winkelcentrum ter wereld is het niet meer, die titel gaat sinds 2008 naar The Dubai Mall. Maar de Mall of the Emirates is nog altijd wel het gekste winkelcentrum op aarde, met een skipiste, après-skibar en skichalets, honderden modewinkels en ongeveer 100 horecagelegenheden. U vindt er ook 2 vijfsterrenhotels, een theater en multiplexbioscoop plus de grootste Harvey Nichols buiten Engeland.

Mannen in hagelwitte dishdasha’s die door de sneeuw ploegen en met hun ski’s in de knoop in de stoeltjeslift klimmen – de metershoge panoramaramen in de Mall of the Emirates bieden een surrealistisch uitzicht op een skipiste in de woestijn. Over the top – zoals het hoort in Dubai. Dit winkelcentrum is dan ook van alle gemakken voorzien, inclusief een driedubbeldeksgarage met 7.000 parkeerplekken en een eigen metrostation.

Gouden mobieltjes en literflessen Chanel

Bovenal is de Mall of the Emirates natuurlijk een winkelcentrum. En wat voor een. Op 3 verdiepingen zijn er onder een glazen koepel ongeveer 500 winkels te vinden. De helft verkoopt mode, variërend van Chanel en Gucci tot  Gap en H&M. Prada heeft hier bijvoorbeeld de grootste flagshipstore van het Midden-Oosten. En het beroemde Britse warenhuis Harvey Nichols heeft er de grootste vestiging buiten Londen, met een aan de lokale markt aangepast assortiment van diamanten handtasjes, 24-karaats gouden mobieltjes en literflessen Chanel N° 5. Nog groter is de grootste Carrefour buiten Frankrijk: 18.580 vierkante meter.
Wie van al dat shoppen dorstig of hongerig is geworden, kan terecht in bijna 100 cafés en restaurants. Van Arabisch tot Zuid-Afrikaans en van fastfood tot haute cuisine, alles is er. Het opmerkelijkst is restaurant Après, in de stijl van een après-skihut in de Alpen. Zij het een erg chique après-skihut – want het blijft toch Dubai.

“De Mall of the Emirates bevat 3 verdiepingen met ongeveer 500 winkels”

Skiën bij 35 graden

Een etmaal in de Mall

De Mall of the Emirates is niet zomaar een shopping mall, het is een ‘shopping resort’. Zo vindt u er indoorpretpark Magic Planet, met 2 verdiepingen vol computerspellen, kermisattracties en discobowling, een theater met 543 zitplaatsen en een bioscoop met 14 zalen. Er is zoveel te doen dat u het niet in één dag allemaal gezien krijgt. Blijf een nachtje slapen in het Sheraton, met een spa en zwembad op het dak. Of kiest u voor het Kempinski, voor het uitzicht op het Burj Al Arab?
Winkelende Emirati’s in de Mall

Foto credits

  • Skiën bij 35 graden: RiumaLab, Shutterstock