Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

De extatische 15 jaar van Sensation

Miljoenen in het wit geklede danceliefhebbers bracht Sensation bij elkaar – van Amsterdam tot New York en van Dubai tot Bangkok. De eerste editie was in 2000. Sensation groeide al snel uit tot ’s werelds grootste dancefeest met edities in 32 landen. Met de jubileumeditie in de Amsterdam ArenA voor de deur: een terugblik op 15 ‘sensationele’ jaren.

Duncan Stutterheim stopt ermee, zo luidden de krantenkoppen in april 2015. De ‘Johan Cruijff van de dance-scene’ nam afscheid van ID&T, het party-imperium waarmee hij 20 jaar eerder al miljonair was geworden en dat hij een jaar daarvoor voor ruim 100 miljoen euro verkocht aan het Amerikaanse SFX. Zijn laatste werkdag is op 4 juli, niet toevallig op de dag van de jubileumeditie van het door hem bedachte grootste dancefeest ter wereld. De geschiedenis van Sensation leest als een spannend jongensboek.

Sensation: ’s werelds grootste dancefeest
Sensation: ’s werelds grootste dancefeest

Amsterdam

De onstuitbare opmars van ID&T

Succesverhalen beginnen vaak bescheiden, maar dat geldt niet voor Sensation. In de jaren ‘90 van de vorige eeuw maakt housemuziek een onstuitbare opmars. Drie jeugdvrienden uit Landsmeer – Irfan, Duncan & Theo (ID&T) – maken naam met hardcore-, trance- en technofeesten als Thunderdome, Trance Energy en Mysteryland. Nog voor de millenniumwisseling groeit ID&T uit tot de grootste party-organisator van Nederland. In 2000 komt er een nieuw feest bij: Sensation. Ook dat wordt meteen groots aangepakt. De eerste editie vindt plaats in de Amsterdam ArenA en biedt plek aan 40.000 feestgangers. Die eerste Sensation raakt niet uitverkocht, alle edities erna wel, razendsnel. Zo ook dit jaar: alle tickets voor Sensation ‘The Legacy’ waren binnen een paar uur weg. Dankzij KLM is er nog een beperkt aantal ‘packages’ verkrijgbaar, inclusief vlucht en hotel. Kijk op travel.sensation.com en dan kunt u op 4 juli alsnog met tienduizenden in het wit geklede danceliefhebbers een onvergetelijk feest beleven.

“De eerste editie van Sensation is meteen groots, met plek voor 40.000 feestgangers”

2013: Sensation ‘Into The Wild’

Sensation reist de wereld rond

Na 5 succesvolle edities in Amsterdam ging Sensation in 2005 voor het eerst de grens over. Na België en Duitsland volgden edities in onder meer Chili, Rusland, Spanje, Australië, Brazilië, Noorwegen, Oekraïne, Zuid-Korea, Thailand, Taiwan, Zuid-Afrika, Dubai, Canada en de VS. De première is jaarlijks in Amsterdam, met telkens een nieuw thema en een nieuw decor, dat vervolgens internationaal op tournee gaat. De 15de editie van Sensation, met als thema ‘The Legacy’, is exclusief aan Amsterdam voorbehouden – de plek waar het allemaal begon. U kunt dit onvergetelijke feest bijwonen door van de ‘package deal’ van KLM te profiteren: travel.sensation.com.