Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Hart van de stad

De historische wijk La Candelaria, vol met huizen in lieflijke pasteltinten, prachtige kathedralen, leuke winkels en hippe cafés, is tegenwoordig het bruisende centrum van Bogotá. En hoewel de wijk midden in de stad ligt, heeft ze de gemoedelijkheid en sfeer van een dorp.

Volgens de locals is La Candelaria een van de weinige plekken in de hoofdstad waar de mensen elkaar écht kennen en de tijd nemen om een kopje koffie met elkaar te drinken of een spelletje schaak te spelen. Hier stichtten de Spanjaarden in 1538 Bogotá. Ze bouwden kerken en huizen in typisch koloniale stijl en legden brede boulevards en met kinderkopjes geplaveide straatjes aan. Je kunt er uren slenteren. En hoewel de stad in de loop der eeuwen uitdijde en moderniseerde, is in La Candelaria de geschiedenis nog altijd voelbaar.

Kleurige huizen: typisch La Candelaria
Kleurige huizen: typisch La Candelaria

Bogota

Midden in het leven

Muzikanten, acrobaten en komieken vermaken het publiek met hun acts. Ballonnen- en ananasverkopers proberen hun waar aan de man te brengen, terwijl kinderen ritjes maken op de rug van een versierde lama. Dit gebeurt allemaal op Plaza de Bolívar waar de bevolking van La Candelaria samenkomt. Om een gezellig praatje te maken, een verse vruchtensap bij een van de stalletjes te drinken of gewoon heerlijk toe te kijken hoe de bonte stoet aan leven voorbij trekt. Een bezoek aan de Catedral Primada, die statig uitkijkt over het plein, mag niet ontbreken. Dit immense, neoklassieke gebouw stamt uit 1823; eerdere kathedralen op deze locatie waren in elkaar gestort als gevolg van slecht vakmanschap en een aardbeving. Het is de grootste kathedraal van Colombia (en zelfs een van de grootste in Zuid-Amerika).
Straatmuzikanten op Plaza de Bolívar

Cultureel Candelaria

Bogotá telt zo’n 80 musea, waarvan de 3 beste zich in La Candelaria bevinden. Het Museo del Oro (Goudmuseum) stelt op indrukwekkende wijze de erfenis van Colombia tentoon. Er zijn meer dan 34.000 gouden objecten te bewonderen; een groot deel stamt uit de oudheid. Ook in het Casa de la Moneda, gehuisvest in de prachtige, historische munt, herleven vroegere tijden. Bezoekers komen er alles te weten over de geschiedenis van het geld. Ook Museo Botero is ondergebracht in een mooie antieke villa. Dit museum is gewijd aan de opzienbarende Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero.
Binnentuin van de Casa de la Moneda
Boven op de berg: Cerro de Monserrate

Goddelijk uitzicht

Met de tram of de kabelbaan is het een ritje van niet meer dan kwartier naar de top van Cerro de Monserrate. Lopend, in gezelschap van de pelgrims die de klim elke zondag maken om hun eer te betuigen aan het Christusbeeld in de kerk boven, duurt het wat langer. Hoe u ook boven komt, er wacht op de 3.200 meter hoge berg een geweldig uitzicht over de hele stad. En dat niet alleen: bovenop zijn ook een markt, een aantal cafés en zelfs een paar uitstekende restaurants te vinden.