Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

De historische taveernes van Madrid

Madrid is vele eeuwen oud – dat is niet alleen terug te zien in het straatbeeld maar ook in de cafécultuur. Naast alle moderne en hippe tenten die er uit de grond schieten (en weer verdwijnen) zijn er veel historische cafés die niet aan trends onderhevig zijn. Hier drinken Madrilenen al eeuwen lang hun cerveza, vaak met goede tapas erbij.

Wie op zoek is naar het echte Spanje van weleer kan het niet beter treffen dan in een traditionele ‘taberna’. Hier is het decor van glimmende tegeltjes, schilderijtjes en vergeelde foto’s tijdlozer gebleken dan het kale beton en wengéhout van de loungebars van de jaren ’00. De tapas zijn er nog niet gefuseerd met Chinese dim sum of Turkse mezze. Geniet van authentieke Spaanse cultuur in deze 3 historische cafés.

Pintxos (Baskische ‘tapas’) en cerveza
Pintxos (Baskische ‘tapas’) en cerveza

Madrid

Gijón: sfeer en kwaliteit

La Taberna del Gijón

Sinds Gijón in 1888 opende, heeft ze in al die jaren haar charme niet verloren. Elke maandag is er een poëzieavond – dit is dan ook een van Madrids meest bekende literaire cafés. Menig kunstenaar, schrijver, dichter en zelfs politicus heeft hier door de decennia heen aan tafel gezeten. De nationale bibliotheek ligt om de hoek. De sfeer en de kwaliteit van het eten staan hoog aangeschreven.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Paseo de Recoletos 21

Casa Alberto

Casa Alberto is een van de meest intrigerende taveernes: aan de muren hangen olieverfschilderijen en achter de bar staat regelmatig een zeventiger. Casa Alberto, dat al sinds 1827 bestaat, is gevestigd in een gebouw waarin de beroemde Spaanse schrijver Cervantes een van zijn boeken zou hebben geschreven. De taveerne houdt het al zo lang uit dankzij de fantastische tapas en vermout op de tap. Probeer vooral de stoofpot van ossenstaart – die is legendarisch.

+ Lees meer

Het interieur van Casa Alberto

Bekijk op de kaart

Calle de Las Huertas, 18

Nachtleven in Madrid

Casa Ciriaco

Casa Ciriaco geniet sinds jaar en dag een groot aantal beroemde gasten, onder wie zowel stierenvechters als leden van de Spaanse koninklijke familie. Velen van hen hangen tevreden glimlachend geportretteerd aan de muren van de eetkamer. Deze taverne was voor de Spaanse burgeroorlog een ontmoetingsplaats van intellectuelen. Solide historisch erfgoed dus, mét heerlijk eten: de specialiteit is speenvarken.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Calle Mayor 84