Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

De iconische Sydney Harbour Bridge

Spectaculaire beelden van de Sydney Harbour Bridge gaan ieder jaar de wereld over als er met oud en nieuw een groots vuurwerk wordt afgestoken. ‘De kleerhanger’ is onlosmakelijk verbonden met de skyline van Sydney. En wie durft, kan dit icoon beklimmen.

Om de stad en de noordelijke wijken van Sydney met elkaar te verbinden , was een brug nodig. Na 6 jaar bouwen was het zover: in 1932 kon de Sydney Harbour Bridge geopend worden. Deze grootste stalen boogbrug ter wereld tikt met de tip net de 134 meter aan – gemeten vanaf het wateroppervlak. De brug weegt in totaal maar liefst 52,800 ton. Het enorme gewicht wordt gedragen door stalen pilaren, verborgen onder de 4 stenen torens op beide oevers.

De Sydney Harbour Bridge
De Sydney Harbour Bridge

Sydney

De Sydney Harbour Bridge Climb

1332 treden omhoog

De brug is op allerlei manieren en van alle kanten te bekijken, maar het populairst is de Sydney Harbour Bridge Climb. Via maar liefst 1332 treden is het mogelijk om de top van de brug te bereiken waar een 360-graden uitzicht over Sydney wacht. Met de reguliere variant lopen klimmers onder begeleiding van een gids in ongeveer 3,5 uur naar boven. ‘The Discovery Climb’, een uitgebreidere versie, leidt door het hart van de brug en biedt veel informatie over de structuur. Ook deze tour eindigt bovenop de bogen van de brug. Tip: deze ervaring is nog specialer bij zonsop- of -ondergang.

Het silhouet van de brug

The Pylon Lookout

Gelukkig is er ook een minder intensief en tijdrovend alternatief om hetzelfde uitzicht te bemachtigen: the Pylon Lookout. Dit uitkijkplatform in de zuidoostelijke toren van de brug kan in slechts 200 treden beklommen worden. Eenmaal boven is het uitzicht op de stad, de haven en de zijkant van de brug subliem. Onderweg naar boven zijn er diverse tentoonstellingen te zien over de historie en constructie van het bouwwerk.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Pylon Lookout, Cumberland Street, The Rocks, Sydney