Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Het grootste winkelcentrum ter wereld

Ruim 1.200 winkels, 120 restaurants en cafés, een reusachtig aquarium met 30 duizend vissen, een Olympische ijsbaan: in The Dubai Mall kan het niet gek genoeg. Hier kunt u winkelen bij Marc Jacobs en Manolo Blahnik en eten bij Ping Pong Dim Sum of Yo Sushi. U kunt binnen schaatsen terwijl het buiten 40 graden is, of een bubbelbad nemen in Acqua di Parma.

The Dubai Mall grossiert in records. Met ruim 1,1 miljoen vierkante meter vloeroppervlak is dit het grootste winkelcentrum ter wereld. ’s Werelds grootste snoepwinkel heet Candylicious en meet 930 vierkante meter. En de mall claimt de drukst bezochte vrijetijdsbestemming ter wereld te zijn, met 65 miljoen bezoekers (in 2012) ruimschoots meer dan de hele stad New York. Superlatieven te over dus!

The Dubai Mall: meer bezoekers dan New York
The Dubai Mall: meer bezoekers dan New York

Dubai

Shoppen, schaatsen of naar de goudsoek?

The Dubai Mall – gelegen naast de kamelenrenbaan en in de schaduw van het hoogste gebouw ter wereld, de 162 verdiepingen en 828 meter hoge Burj Khalifa – beslaat een kavel ter grootte van 50 voetbalvelden. Dit is geen winkelcentrum meer, maar een stad op zichzelf met 4 verdiepingen, 95 liften en 150 roltrappen. Er is een multiplexbioscoop met 22 zalen en 2.800 zitplaatsen, inclusief super-de-luxe suites voorzien van butlerservice. Een speelhal van SEGA biedt de keus uit 150 computerspelletjes.
En de schaatsbaan kan wel 2.000 toeschouwers herbergen. O ja, er kan ook nog worden gewinkeld: bij 220 juweliers in de goudsoek, in een megawarenhuis van Marks & Spencer of Galeries Lafayette of bij de flagship stores van Chanel, Dior, Gucci of Louis Vuitton. En het grootste winkelcentrum ter wereld is kennelijk nog niet groot genoeg: The Dubai Mall wordt uitgebreid met 100.000 vierkante meter winkelruimte, om in de toekomst plaats te kunnen bieden aan 100 miljoen bezoekers per jaar.

“The Dubai Mall, naast de kamelenrenbaan, beslaat een kavel ter grootte van 50 voetbalvelden”

Stijlvol slapen na het shoppen

In dit winkelwalhalla vermaakt u zich moeiteloos een volle dag. Alle warenhuizen, winkels, cafés, restaurants en attracties zijn open tot 22 uur en in het weekend tot middernacht. Een nachtje blijven slapen kan ook: het inpandige vijfsterrendesignhotel The Address is voorzien van een Arabisch restaurant, een cocktailbar met dj’s aan de infinity pool en een super-de-luxe spa waar u terecht kunt voor een pakking in Atlantisch zeewier of een lichaamsmassage met warme lavastenen. Zo kunt u morgen uitgerust verder shoppen.
Designhotel The Address