Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

De droomarchipel van Oeganda

Vergeleken met de hectische hoofdstad Kampala is het koloniale Entebbe al een stuk meer ontspannen. Maar het kan altijd nóg relaxter: neem de veerboot naar de Ssese-archipel, 84 eilandjes in het blauwe Victoriameer. U ontscheept in een paradijs op aarde, met suikerwitte zandstranden, wuivende palmbomen, spartelverse vissen, gezellige strandbarretjes en kleinschalige lodges.

De helft van de eilanden is onbewoond, en de meeste zijn moeilijk bereikbaar. Ook op de relatief populaire eilanden is het echter nog heerlijk rustig. Zwemmen wordt afgeraden vanwege het risico op de infectieziekte bilharzia en de aanwezigheid van nijlpaarden en krokodillen. Dat neemt niet weg dat dit een puike plek is om een paar dagen zorgeloos te luieren. Op een rij: 3 droomplekken op de Ssese-eilanden.

Ssese, de bounty-archipel van Oeganda
Ssese, de bounty-archipel van Oeganda

Entebbe

Het eilandje Buggala

Het partystrandje van Buggala

Buggala is het enige eiland dat vanaf het vasteland per ferry is te bereiken; het ligt op 3 uur varen van Entebbe. Dit is ook het grootste en populairste eiland met de beste toeristische infrastructuur. Het hoofdstadje Kalangala beschikt over een baai volgens het boekje: halvemaanvormig en aan weerszijden beschut door twee schiereilanden, met daartussen een langgerekt strand en een lint van strandbarretjes en hotelletjes. In het weekend komen de inwoners van Kampala hierheen om te feesten, zij het op een ontspannen manier.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Lutoboka Bay, Kalangala, Buggala Island, Oeganda

Op een onbewoond eiland

Bulago, een klein eiland exact op de evenaar, ligt op drie kwartier per speedboot of 8 minuten per propellervliegtuig vanaf Entebbe. Het heeft maar één resort, Pineapple Bay. En wat voor één: de hotelkamers zijn luxueuze villa’s pal aan het bountystrand, er is een uitstekend restaurant, en ook een infinity pool. Wandelpaden leiden naar een heuveltop met adembenemend uitzicht op het 2.500 meter lange eiland, maar verder valt hier niet veel meer te doen dan lekker niksen op een loungebed onder een parasol, met een pina colada binnen handbereik.

+ Lees meer

Luxeresort op een onbewoond eiland

Bekijk op de kaart

Pineapple Bay Resort, Bulago Island, Oeganda, www.wildplacesafrica.com 
Op weg naar het eiland Banda

Expeditie Robinson op Banda

In een andere prijs- en luxeklasse valt Banda, ooit het privé-eiland van een excentrieke Britse kolonist. Het is er stukken goedkoper, maar de afzondering is er niet minder om. Op de zuidwestpunt ligt een klein dorpje, en pakweg 1.000 meter verderop, op de oostpunt, het Banda Island Camp. Ook dit is zo’n prachtig bountystrandje. Een eenvoudig huisje aan het strand kost hier zo’n 40 euro per nacht inclusief alle maaltijden. Elektriciteit is er niet en douchen doet u buiten – als een ware Robinson Crusoe.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Banda Island Camp, Banda Island, Oeganda, www.bandaisland.biz 