KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

De verborgen tuinen van Parijs

Parijs is één van de groenste hoofdsteden van Europa. In het oog springen de grote tuinen en parken zoals die van Versailles en de Tuilerieën. Maar tussen de brede boulevards en authentieke steegjes liggen tientallen tuinen verborgen. Geweldige plekjes voor een ontspannen wandeling of een romantische picknick. U moet ze alleen even weten te vinden.

Parijs telt meer dan 400 tuinen. Veel daarvan zijn een nalatenschap van oud-president Jacques Chirac. In de 18 jaar dat hij burgemeester van Parijs was, van 1977 tot 1995, liet hij talloze vergeten pleinen en verwaarloosde tuinen opknappen. Ze werden omgetoverd tot groene juweeltjes midden in de stad. In deze kleine oases vol bloemen en planten komen de inwoners van Parijs even tot rust, lezen er een boek of kletsen er bij met vrienden.

De groene hoofdstad Parijs
De groene hoofdstad Parijs

Parijs

Een stukje wildernis middenin de stad

Zwitserse rust

Naast het Palais de la Découverte, vlak bij de Champs-Élysées, staat een sculptuur van Alfred Jardin de la Vallée Suisse Paris de Musset. Rechts hiervan ligt een pad dat leidt naar een van de best verborgen tuinen in Parijs: Le Jardin de la Vallée Suisse. Deze Zwitserse vallei is onderdeel van de Jardins des Champs-Élysées. Het is een heerlijk stukje wildernis in de drukke stad. U kunt tussen citroenbomen, bamboe en seringen wegdromen bij het rustgevende geluid van kabbelend water, dat het stadsverkeer al snel naar de achtergrond verdringt.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Avenue de Général Eisenhower

De oudste boom van Parijs

Voor een van de mooiste uitzichten op de Notre Dame moet u op de linkeroever van de Seine zijn. Aan de Quai de Montebello ligt Square René Viviani. Tussen de planten, rozen en bankjes van dit kleine park staat een acacia uit 1601, naar verluidt de oudste boom van Parijs. De grote fontein in het midden van de tuin verbeeldt de legende van Saint Julien le Pauvre, naar wie de nabijgelegen kerk is vernoemd.

+ Lees meer

De Saint-Julien-le-Pauvre-kerk en de oudste boom van Parijs

Bekijk op de kaart

Quai de Montebello

Koninklijke tuinen

Les Jardin des Tuileries zijn waarschijnlijk de bekendste tuinen van Parijs. Veel minder druk bezocht is de nabijgelegen tuin van Palais Royal. Deze groene oase is omgeven door gebouwen; de ingang is daarom makkelijk te missen. De tuin is typisch ‘Parijse chic’. Twee grote gazons vol kleurrijke bloembedden worden van elkaar gescheiden door een prachtige fontein. Het geheel wordt omzoomd door een haag van perfect gesnoeide bomen. 

Onder de arcades van het paleis zitten tientallen winkeltjes en cafés. Als u op zoek bent naar een romantisch souvenir, bezoek dan zeker de Salons du Palais Royal Shiseido. Deze winkel is een droom, waarin Parijse chic en Japanse verfijning elkaar ontmoeten. Eigenaar Serge Lutens is parfumeur bij Shiseido; hij stelt de meest bijzondere geuren samen die alleen in zijn eigen salon te koop zijn. Flesjes kunt u laten graveren met uw eigen initialen. Of die van uw partner natuurlijk.

+ Lees meer

Le Jardin du Palais Royal

Bekijk op de kaart

Rue de Valois