Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

De toppen van Garibaldi Provincial Park

Ruige bergtoppen, alpenweides vol bloemen, outdoormogelijkheden in overvloed: Garibaldi Provincial Park is de achtertuin van Vancouver. Het park is vernoemd naar de 2.678 meter hoge berg Mount Garibaldi. Een enorme variatie aan wildlife en vegetatie maakt dit park tot een van de favoriete plekken van veel stadsbewoners.

Het natuurgebied, met de tientallen bergtoppen, is eeuwen geleden ontstaan uit vulkanische activiteit. De toppen hebben Garibaldi Park zo beroemd gemaakt. Dat begon al in 1907, toen een groep van 6 bergbeklimmers de top van Mount Garibaldi bereikte. Zij waren zo onder de indruk van het adembenemende uitzicht dat meer mensen hun voorbeeld wilden volgen. Er werden in de jaren daarna steeds vaker trekkings naar boven georganiseerd. Dit leidde uiteindelijk tot de oprichting van het Garibaldi Provincial Park in 1927. Het park bestaat uit 5 delen en herbergt ruim 105 kilometer aan wandelpaden.

Het prachtige landschap van Garibaldi Park
Het prachtige landschap van Garibaldi Park

Vancouver

Het sprookjesachtige meer van Garibaldi

The Table, Price Mountain en Black Tusk – het zijn zomaar wat namen van de vele bergtoppen die de skyline van het park domineren. De bekendste 3 vormen het Garibaldi Massief: de Dalton Dome, Atwell en natuurlijk Mount Garibaldi. Een andere highlight van het park is Garibaldi Lake. Lava van de Clinker Peak vormde lang geleden The Barrier, een natuurlijke dam waarachter zich langzaam maar zeker het 300 meter diepe meer vormde. Een mooi plekje om te kamperen. Op zomerse dagen kunt u een verfrissende duik nemen in het kristalheldere water.

Garibaldi lake
Het Garibaldimeer bij zonsondergang
Uitzicht op het Garibaldimeer

Panorama Ridge: meer dan een mooi uitzicht

Een van de mooiste wandelingen van Garibaldi Park is die naar Panorama Ridge. Deze 15 kilometer lange tocht voert langs idyllische beekjes, prachtige bossen en tientallen uitzichtpunten. De tocht is lang, maar als u eenmaal bent gearriveerd bij Panorama Ridge wordt u beloond met een schitterend panorama. Het Garibaldimeer oogt bijna onnatuurlijk blauw en is omringd door groen en besneeuwde bergtoppen. Aan ene kant torent in de verte een gigantische gletsjer boven het meer uit, aan de andere kant waakt de imposante top van de Black Tusk.