Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Shoppen voor antiek in Londen

Londen is ‘the place to be’ voor de laatste trends en nieuwste mode, maar de specialiteit van deze stad is en blijft antiek. Geen andere stad in Europa telt zoveel antiekmarkten als Londen. In de 18de eeuw werden de eerste veilinghuizen zoals Sotheby’s en Christie’s opgericht. Er werd goud verdiend met het veilen van complete interieurs. Het maakte Londen al snel tot dé antiekstad van Europa.

Als u een willekeurige reisgids over Londen openslaat, zult u de ene na de andere antiekmarkt tegenkomen. De markten zijn niet alleen een mekka voor antiekkenners, ook wanneer u houdt van uren rondslenteren en bijzondere verzamelingen heeft u hier een super dagje uit. Een setting met geschilderde houten gevels, Victoriaanse huizen en oude pakhuizen doet natuurlijk ook wat. Wie nog meer nostalgie wil opsnuiven, bezoekt de 19de eeuwse Brompton Cemetery. Deze begraafplaats, die door de combinatie van marmeren engelen, elegante Mariabeelden en Romeinse zuilen doet denken aan een theaterdecor, is de mooiste van heel Londen.

Antiek district Notting Hill
Antiek district Notting Hill

Londen

De populairste antiekmarkten

Een van de populairste markten is Portobello Road. Deze antiekmarkt ligt in de beroemde wijk Notting Hill, waar statige Victoriaanse huizen met gedecoreerde pilaren en balustrades het straatbeeld bepalen. Wie hier rustig wil rondkijken moet er vroeg bij zijn, want het wordt er al snel druk.

Op een oud spoorwegterrein in het noorden van de stad ligt Camden Market.  Het noordelijke gedeelte, waar vroeger de paardenmarkt werd gehouden, ligt vol gespecialiseerde zaakjes met antieke en excentrieke meubels. Ook zijn er 2 verdiepingen met antiek en curiosa in het voormalige paardenhospitaal.

“Camden Market: dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur Portobello Road Antique Market: zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur”

Bermondsey, het toneel van de professional

Op de Bermondsey Antique Market begint de dag om 4 uur ‘s ochtends. Dit is het jachtterrein voor de professionele verzamelaar. Van scheermessen en kaarsendovers tot verrekijkers en oude wereldbollen – het is even zoeken, maar ook hier zijn koopjes te vinden. Pittoresk is de markt niet, wel rustiger dan de andere markten. Op Bermondsey Street en Tower Bridge Road zijn veel  antiekwinkeltjes gevestigd in de oude pakhuizen met meubels en accessoires. De markt is er enkel op vrijdag, tot 1 uur ’s middags.

Antiek op Bermondsey Antique Market

Op chic: Kings Road en Islington

Ook in het zuidelijke gedeelte van Kings Road is chique antiek en kunst te vinden. De handelaren zijn hier zeer gespecialiseerd en praten graag over hun vak. Ze reizen de hele wereld rond op zoek naar de meest bijzondere stukken – van het rijk gedecoreerde Imari-porselein tot het befaamde Biedermeier-meubilair.

In de buitenwijk Islington wordt iedere antiekliefhebber verrast door prachtig oude winkelgalerijen. Camden Passage, York Arcade, de oude Victoriaanse Mall Antiques Arcade: de één nog mooier dan de ander. Hier veel zilver, art nouveau, art deco en Oosterse kunst. In de Pierrepont Arcade ook stapels oude Engelse serviezen.

Vele soorten antiek