Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Vintagewinkels en merkboetieks

Milaan is de hemel op aarde voor mensen die houden van dure modemerken als Versace, Prada en Louis Vuitton. In de ‘Gouden Driehoek’, die bestaat uit de Via Monte Napoleone, de Via della Spiga en de Via Manzoni, zijn de grootste internationale labels te vinden. Maar het is vooral het gevarieerde aanbod dat Milaan zo’n aantrekkelijke shopbestemming maakt. Er zijn namelijk ook veel unieke boetiekjes, speciaalzaken en vintagewinkels.

De 47 meter hoge koepel van de chique winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele II werd geopend in 1877. De architect, Giuseppe Mengoni, maakte de opening helaas niet mee; hij stierf kort daarvoor door een val van het dak. De enorme glazen koepel en de mozaïekvloer zijn prachtig. Deze galerij, met zijn bars, restaurants, boekwinkels en modehuizen, wordt ook wel ‘de huiskamer van Milaan’ genoemd. Maar dan wel de huiskamer van een hele chique tante.

De imposante Galleria Vittorio Emanuele
De imposante Galleria Vittorio Emanuele

Milaan

Klein parijs

Op slechts een korte wandeling of metrorit van het historische centrum ligt de wijk Brera. Dit is van oudsher een kunstenaarswijk, waar oude huizen met prachtige balkons zich aaneenrijgen langs mooie, smalle straatjes. Niet zo gek dat het ook wel de bijnaam ‘klein Parijs’ heeft. Omdat de wijk steeds populairder is geworden onder yuppen, zijn de kunstenaars inmiddels naar de wijk Navigili gevlucht. In Brera zijn tegenwoordig veel bijzondere, prijzige kledingboetieks te vinden, maar er zijn ook betaalbare winkeltjes met handgemaakte sieraden.
Op de Via Solferino vindt u bijvoorbeeld de boetiek Meru. Die maakte in 1967 al sieraden van leer en wol voor mensen die geen juwelen konden betalen. Doordat de samenstelling van de wijk is veranderd, zijn het nu juist de rijken die er komen shoppen, op zoek naar unieke sieraden. Bij de vintagewinkel Cavalli e Nastri, iets verderop in de straat, hopen echte fashionista’s een bijzonder retrokledingstuk of sieraad te bemachtigen van een bekende designer zoals Dior, Prada of Paco Rabanne. Originaliteit is het sleutelwoord.

“Vroeger woonden hier kunstenaars, tegenwoordig kopen yuppen er originele, handgemaakte sieraden en vintage kleding”

Pyjama’s en parfum

Brera staat bekend om zijn grote aanbod speciaalzaken. Bij Five to Nine hebben ze bijvoorbeeld alleen maar katoenen pyjama’s – voor alle leden van de familie, in alle denkbare kleuren en in alle soorten en maten. En Nicoletta, de trotse eigenaresse van Profumo, streeft ernaar in haar winkel alleen de beste en meest exclusieve parfums te verkopen. De reukwatertjes zijn pittig geprijsd, maar dan heeft u wel iets bijzonders.

Gezellig winkelen aan de Via Brera