Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Wijn en oesters op het strand

Een dagje strand kán in Dubai ook gratis, maar het strandleven is zoveel leuker onder een parasol op een luie loungebank – vooral met een koel wit wijntje en een dozijn oesters bij de hand. Er zijn tientallen stijlvolle strandclubs om uit te kiezen, die meestal behoren bij de beste vijfsterrenhotels en variëren van comfortabel en prijzig tot super-de-luxe en onbetaalbaar.

Zonnebakken als een sjeik is niet goedkoop, maar dan heb je wel wat. Ligbedden, een parasol, handdoeken en soms ook drinkwater zijn bij de prijs inbegrepen, eten en drankjes niet. Neem een creditcard mee, want de prijzen zijn stevig. Zo kost dat flesje huiswijn met oesters een slordige 100 euro. Maar dat is voor Dubaise begrippen best bescheiden. Een top 3 van de beste beachclubs.

Onbewoond eilandgevoel: Royal Island Beach Club
Onbewoond eilandgevoel: Royal Island Beach Club

Dubai

Het sjieke One&Only Royal Mirage

Vorstelijke fata morgana: One&Only

Een kamer in het One&Only Royal Mirage kan niet iedereen zich permitteren, maar een dagje strand moet kunnen. Het resort bestaat uit drie hotels in de stijl van een Arabisch fort, en de Duizend-en-één-nachtsfeer is binnen en buiten doorgetrokken. Het zwembad en het 1 kilometer lange privéstrand zijn voor hotelgasten gratis. Spontane binnenlopers zijn niet gewenst, maar voor 250 dirham (50 euro) kunt u een dagpas reserveren. Let wel: voor daggasten zijn er geen douches of kleedhokjes.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

One&Only Royal Mirage, Al Sufouh Road, Dubai, http://royalmirage.oneandonlyresorts.com 

Alleen op de wereld in ‘Libanon’

De kredietcrisis heeft er ingehakt, ook in Dubai. Het megaproject The World, de kunstmatige archipel van eilandjes in de vorm van alle continenten, zou in 2008 worden opgeleverd. Anno 2013 zijn er van de 263 eilanden 2 bebouwd: op ‘Groenland’ staat een modelvilla, op ‘Libanon’ de Royal Island Beach Club. Deze tropisch geïnspireerde strandtent – compleet met zwembad – biedt een suikerwit zandstrand met luxueuze strandhuisjes en ligbedden aan een azuurblauwe lagune. Prijzen zijn inclusief transfer per veerboot en diner bij zonsondergang.

+ Lees meer

De World Islands voor de kust van Dubai

Bekijk op de kaart

Royal Island Beach Club, Lebanon Island, The World
Op de stam van de Palm ligt Riva beach club

Glamoroso: Riva Beach Club

Normaliter krijgen in Dubai alleen hotelbars en -restaurants een drankvergunning, maar voor Riva maakte sjeik Mohammed graag een uitzondering. Op de ‘stam’ van The Palm Jumeirah staat misschien wel de meest glamoureuze beachclub van het woestijnstaatje: luie loungebanken, een zwembad en honderden comfortabele ligbedden met uitzicht op Dubais skyline. Het relatief prettig geprijsde restaurant serveert antipasti, salades, pizza’s en pasta.

+ Lees meer

Bekijk op de kaart

Riva Beach Club, Building 8, The Shoreline, Palm Jumeirah