KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
 

Yas, een entertainment paradijs

Aan adrenalinekicks geen gebrek op Yas Eiland. Dit kunstmatige eiland, speciaal voor de Formule 1 Grand Prix aangelegd, ligt vlak voor de kust van Abu Dhabi. Dit oliestaatje denkt groot, dus is de rest van het eiland ingericht met volledige luxe voor bezoekers. Het bevat meer dan 50 restaurants, verschillende luxehotels en kindvriendelijke attracties.

Yas Eiland wordt ook wel het Arabische Monaco genoemd. Wanneer u het eiland op rijdt, is de kans groot dat u de ronkende motoren al hoort. Het is een waar autoparadijs, al is dit zeker niet de enige trekpleister. Shopaholics kunnen terecht in Yas Mall, waar bijna alle grote merken zijn vertegenwoordigd. Weer even kind zijn kan in Yas Waterworld, een gigantisch waterpark met spectaculaire glijbanen en waterattracties.

Yas Eiland is gebouwd voor luxe
Yas Eiland is gebouwd voor luxe

Abu Dhabi

Ronkende motoren

Veruit de grootste attractie op Yas is het Marina Circuit. Hier vindt elk jaar de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi plaats. Wanneer er geen wedstrijden zijn, heeft u de kans zelf een rondje te maken of bij een coureur in te stappen. Het circuit loopt langs de haven en onder het Yas Marina Hotel door. Aan de zijlijnen staan indrukwekkende lichtinstallaties, omdat de race deels in het donker plaatsvindt. Snelheidsduivels zijn hiermee nog niet uitgekeken, want naast het circuit ligt Ferrari World. Dit pretpark is geïnspireerd door het Italiaanse automerk. Het heeft de snelste achtbaan ter wereld (Formula Rossa), diverse Italiaanse restaurantjes en koffiebars. Voor de kleinere bezoekers zijn er Ferrariskelters.
Het circuit, voor de piepende banden
Het park telt 43 spetterende attracties

Adrenaline in Yas Waterworld

Voor waterliefhebbers is er Yas Waterworld, een 15 hectare groot waterpark. Het park is gebaseerd op een verhaal over een jong meisje dat op zoek is naar een legendarische parel. Indrukwekkende glijbanen vormen hier het decor. Probeer bijvoorbeeld de Tornado Dawwama-glijbaan van 238 meter, of de 8 meter hoge Jebel Drop: het eerste stuk van de glijbaan gaat bijna verticaal naar beneden. Surfers kunnen terecht in de Bubble’s Barrel. Op kunstmatige golven kunt u behalve surfen ook flowboarden en bodyboarden.

Een complete dag uit in Yas Mall

Groot, groter, grootst: dat is het motto in Abu Dhabi. En dat is te zien aan de Yas Mall, dat zich met meer dan 370 winkels en 60 restaurants het grootste winkelcentrum van Abu Dhabi mag noemen. Naast grote internationale winkels zijn er ook lokale merken te vinden. Er staat een replica van de Sjeik Zayed-moskee, volledig gemaakt van Lego. De allerjongsten kunnen heerlijk spelen op de Fun Works-speelplaats, terwijl oudere kinderen zich uitleven in de lasergame-hal of in de botsauto’s. U kunt ook nog een stukje vliegen in een vliegsimulator, bijvoorbeeld naar Hong Kong of St. Maarten. Yas Mall heeft als toetje ook nog 4DX-bioscoopzalen. Hier kunt u niet alleen een film zien en horen, maar ook ruiken en voelen.
Ook aan kunst geen gebrek in Yas Mall