Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

De Verboden Stad in Peking
 

Praktische info Beijing, China

Vervoer in de stad

De metro is een geweldige manier om rond te reizen in Peking, hoewel het tijdens het spitsuur enorm druk kan zijn. De metro sluit om middernacht en opent weer om 05.00 uur. Reizigers kunnen een prepaid kaart kopen (Yîkâtông) om met de metro en de bus te reizen. Met gebruik van deze kaart is de prijs voor buskaartjes verlaagd, maar blijft de ritprijs voor de metro hetzelfde. De meeste bussen rijden van 05.00 tot 23.00 uur. Autorijden in Peking is gecompliceerd en soms angstaanjagend, met weinig Engelse borden en aanhoudende files. Er zijn veel taxi's. Fietsen is een goed alternatief met verschillende fietsverhuurbedrijven in de stad en duidelijk aangegeven fietsbanen, fietsparken en de aanwezigheid van miljoenen andere fietsers, met name in het spitsuur. Het ziet er misschien intimiderend uit, maar kan voor de wat avontuurlijker reiziger de beste manier zijn om de stad te verkennen. Er zijn 40.000 huurfietsen beschikbaar bij outlets in de buurt van metrostations, commerciële districten, hotels en kantoorgebouwen.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50 Hz. Er zijn diverse soorten stekkers in omloop maar de meest gebruikelijke zijn de stekkers met twee platte pinnen of de ronde stekkers met drie platte pinnen. Meestal is een adapter nodig.

Valuta

De Chinese munteenheid is de renminbi yuan (CNY). Eén yuan is 10 jiao of 100 fen. Let erop dat u de yuans wisselt die u overheeft wanneer u het land verlaat, want het kan lastig zijn om de valuta om te wisselen buiten de Chinese landsgrenzen. Buitenlands contant geld kan worden ingewisseld in de steden bij de Bank of China. Banken zijn in het weekend gesloten. De grotere hotels en de speciale 'Vriendschapswinkels' voor buitenlanders accepteren de meeste westerse valuta als betaalmiddel. De gangbare creditcards worden in de grote steden wel geaccepteerd, maar in de landelijke gebieden kan dat een stuk minder zijn. In de plattelandsgebieden zijn geldautomaten zeldzaam.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar China is +86. Telefoonkaarten zijn overal te koop en er kan worden gebeld vanuit postkantoren en hotels; de telefooncellen die u op straat ziet, zijn meestal alleen bestemd voor lokaal bellen. In hotels kan meestal gratis of tegen een lage vergoeding lokaal worden gebeld. De netwerken voor mobiele telefonie zijn zeer modern en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale operators (behalve Noord-Amerika). In de meeste steden zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 110 (politie), 120 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Peking Capital

en.bcia.com.cn

Vervoer naar de stad

Er rijden regelmatig shuttlebussen (ongeveer om de 45 minuten) naar het stadcentrum, het centraal treinstation van Peking en de grootste hotels. Er zijn ook taxi's met een meter beschikbaar, maar reizigers wordt aanbevolen hun bestemming in het Chinees op een briefje te hebben om verwarring te voorkomen. De reistijd naar de stad is ongeveer een uur.

Autoverhuur

Er zijn autoverhuurbedrijven aanwezig, waaronder Hertz en Avis.

Luchthaventaxi's

Taxi's zijn voorzien van een meter en fooien worden niet verwacht. De reis van 28 km naar de stad duurt ongeveer een uur. Vermijd taxichauffeurs die klanten aanspreken. Wacht in plaats daarvan in de rij voor de taxi's en sta op het gebruik van de meter.

Transfer tussen terminals

Er rijdt een shuttlebus tussen de terminals.

Voorzieningen

Er zijn verschillende geldwisselkantoren, een bank en pinautomaten, telefoons, toeristeninformatie, verschillende winkels en taxfreewinkels en een zakencentrum. Een horecaplein biedt verschillende eet- en drinkgelegenheden, terwijl een entertainmentcentrum alles van films tot een Chinese massage biedt.

Parkeren

De parkeergarage bevindt zich nabij terminal 3 en is verbonden met het terminalgebouw middels een ondergronds voetpad. Er is ook een luchthavenmetro die de parkeergarage verbindt met de terminals. Parkeren is de eerste 30 minuten gratis, daarna kost het RMB 6 voor het eerste uur en RMB 5 voor elke daarop volgende 30 minuten. De maximale prijs per dag is RMB 80 voor de eerste twee dagen.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in sessies van vijf uur op de luchthaven, maar hiervoor is registratie nodig via sms met een mobiele telefoon of door uw paspoort te scannen in het luchthavensysteem. Vergeet niet dat veel sites geblokkeerd zijn, omdat toegang tot het internet in China uitvoerige firewall-beperkingen kent.