KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Sun Yat-sen Memorial Hall, Guangzhou
 

Praktische info Guangzhou, China

Vervoer in de stad

Er is een efficiënt en zich uitbreidend openbaar vervoersysteem dat het redelijk eenvoudig maakt Kanton te verkennen. De Yang Cheng Tong-kaart, die verkrijgbaar is bij supermarkten/buurtsupers in de gehele stad, biedt korting op vervoer in lokale bussen, metro's en zelfs sommige taxi's. De metro bereikt het grootste deel van de binnenstad en de stations worden duidelijk aangegeven met het logo van de Kanton-metro. Het bussysteem heeft een uitgebreidere dienst, maar is langzaam als u langere afstanden reist. In de bussen is gepast geld of een Yang Cheng Tong-kaart nodig. Taxi's zijn een populaire vorm van transport voor bezoekers van Kanton, omdat ze goedkoop en betrouwbaar zijn. Veel chauffeurs zullen echter geen Engels spreken. Het is daarom handig uw bestemming in het Chinees op een papier te hebben, om hen te laten zien. Het huren van een auto is mogelijk, maar autorijden in de binnenstad kan verwarrend en mogelijk gevaarlijk zijn als u geen Chinees kunt lezen, omdat verkeersborden in het Chinees zijn. China heeft de reputatie fietservriendelijk te zijn, maar Kanton beschikt niet over de noodzakelijke voorzieningen, zoals fietsbanen. U kunt een fiets huren op het eiland Shamian, maar voor langere verblijven is het beter een fiets te kopen, omdat huurfietsen vaak in slechte staat zijn. Het is ook mogelijk enkele delen van de stad te voet te verkennen, maar de verschillende districten liggen ver uit elkaar.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50 Hz. Er zijn diverse soorten stekkers in omloop maar de meest gebruikelijke zijn de stekkers met twee platte pinnen of de ronde stekkers met drie platte pinnen. Meestal is een adapter nodig.

Valuta

De Chinese munteenheid is de renminbi yuan (CNY). Eén yuan is 10 jiao of 100 fen. Let erop dat u de yuans wisselt die u overheeft wanneer u het land verlaat, want het kan lastig zijn om de valuta om te wisselen buiten de Chinese landsgrenzen. Buitenlands contant geld kan worden ingewisseld in de steden bij de Bank of China. Het is niet mogelijk om Schotse of Noord-Ierse bankbiljetten in te wisselen. Banken zijn in het weekend gesloten. De grotere hotels en de speciale 'Vriendschapswinkels' voor buitenlanders accepteren de meeste westerse valuta als betaalmiddel. De gangbare creditcards worden in de grote steden wel geaccepteerd, maar in de landelijke gebieden kan dat een stuk minder zijn. In de plattelandsgebieden zijn geldautomaten zeldzaam.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar China is +86. In hotels kan meestal gratis of tegen een lage vergoeding lokaal worden gebeld. Overal in het land zijn hotels, cafés en restaurants met gratis wifi te vinden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

110 (politie), 120 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Baiyun Kanton

http://www.guangzhouairportonline.com/

Vervoer naar de stad

Er zijn 5 Airport Express-lijnen en 6 Airport Non-stop-lijnen die tussen de luchthaven en het centrum heen en weer rijden. Er zijn ook lokale taxi's die passagiers van en naar de stad Guangzhou vervoeren.

Autoverhuur

Huurauto's zijn beschikbaar op de luchthaven of in het centrum van Kanton.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar op de luchthaven van Kanton.

Voorzieningen

Er is een postkantoor, een bank, een zakencentrum en een informatiebalie op de luchthaven, maar ook lederwaren- en cosmeticawinkels en lokale speciaalzaken. De luchthaven heeft eetgelegenheden en een wijn- en tabakswinkel. Er zijn speciale faciliteiten voor gehandicapten beschikbaar.

Parkeren

Op de internationale luchthaven Baiyun Kanton kan zowel overdekt als in de open lucht worden geparkeerd.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in de terminal.