Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Shanghai-pagode bij nacht
 

Praktische info Shanghai, China

Vervoer in de stad

Taxi's genieten de voorkeur voor het vervoer van bezoekers aan Shanghai. De Volkswagen-taxi's met een meter in primaire kleuren zijn eenvoudig te herkennen en alom aanwezig. De kleinere, oudere auto's zijn meestal goedkoper. Ze kunnen op straat worden aangeroepen of telefonisch worden besteld. De metro van Shanghai, die slechts een paar cent per rit kost, is de perfecte oplossing om langere afstanden af te leggen, hij dekt namelijk het hele centrum van de stad en heeft verbindingen met de luchthavens. Anderzijds zijn openbare bussen alom aanwezig en uitermate goedkoop, maar erg oncomfortabel en onhandig voor reizigers; ze zijn heet, overvol, onbetrouwbaar en wemelen van de zakkenrollers. Veel bezoekers kiezen ervoor om zich bij de miljoenen fietsers in de stad te voegen en fietsen te huren bij hun hotel of een van de vele verhuurbedrijven in de stad. Shanghai is ook een goede stad om te voet te verkennen en soms kunt u zich het beste verplaatsen in de stad door gewoon te gaan lopen.

Tijdzone

GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50 Hz. Er zijn diverse soorten stekkers in omloop maar de meest gebruikelijke zijn de stekkers met twee platte pinnen of de ronde stekkers met drie platte pinnen. Meestal is een adapter nodig.

Valuta

De Chinese munteenheid is de renminbi yuan (CNY). Eén yuan is 10 jiao of 100 fen. Let erop dat u de yuans wisselt die u overheeft wanneer u het land verlaat, want het kan lastig zijn om de valuta om te wisselen buiten de Chinese landsgrenzen. Buitenlands contant geld kan worden ingewisseld in de steden bij de Bank of China. Banken zijn in het weekend gesloten. De grotere hotels en de speciale 'Vriendschapswinkels' voor buitenlanders accepteren de meeste westerse valuta als betaalmiddel. De gangbare creditcards worden in de grote steden wel geaccepteerd, maar in de landelijke gebieden kan dat een stuk minder zijn. In de plattelandsgebieden zijn geldautomaten zeldzaam.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar China is +86. Telefoonkaarten zijn overal te koop en er kan worden gebeld vanuit postkantoren en hotels; de telefooncellen die u op straat ziet, zijn meestal alleen bestemd voor lokaal bellen. In hotels kan meestal gratis of tegen een lage vergoeding lokaal worden gebeld. De netwerken voor mobiele telefonie zijn zeer modern en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale operators (behalve Noord-Amerika). In de meeste steden zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 110 (politie), 120 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Pudong

www.shairport.com

Vervoer naar de stad

Metrolijn 2 (groene lijn) verbindt de luchthaven met de stad. Tussen 06:00 en 22:00 vertrekken er regelmatig metro's. Er zijn ook openbare bussen van en naar de luchthaven. De beschikbare taxi's zijn een comfortabele, maar duurdere optie om in de stad te komen. Veel hotels kunnen voor hun gasten regelen dat ze worden opgehaald bij de luchthaven.

Autoverhuur

Er kunnen op de luchthaven auto's worden gehuurd en het is mogelijk de voertuigen van tevoren te boeken.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi`s beschikbaar buiten de luchthaventerminals. Ga er niet vanuit dat de chauffeurs Engels spreken; gebruik een plattegrond om uw bestemming aan te geven of laat iemand uw bestemming in het Mandarijn opschrijven. De rit naar centraal-Shanghai duurt ongeveer 45 minuten.

Transfer tussen terminals

Er rijden tussen 06:00 en 0:00 uur om de 10 minuten shuttlebussen tussen de terminals.

Voorzieningen

Er zijn op deze luchthaven onder andere banken, pinautomaten, geldwisselkantoren, een postkantoor, bagageopslag en zakelijke faciliteiten. Er zijn ook meerdere restaurants en winkels, waaronder taxfreewinkels.

Parkeren

Op de luchthaven Shanghai Pudong wordt parkeergelegenheid voor korte en lange periodes aangeboden. De tarieven beginnen bij CNY 10 per uur, voor de eerste twee uur, en het maximale dagtarief bedraagt CNY 60.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar.