Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

 

Praktische info Delhi, India

Vervoer in de stad

Taxi's met een meter, autoriksja's en fietsriksja's vullen de straten van Delhi en bieden vervoer voor lokale bewoners en bezoekers. De tarieven wisselen, maar de chauffeur wordt geacht een tarieventabel te hanteren. Toeristen wordt aangeraden erop te letten dat de meter op nul staat of van te voren een prijs overeen te komen. Een ringspoorweg begint en eindigt bij het treinstation Hazrat Nizamuddin met treinen die linksom en rechtsom rond de stad rijden. De Delhi Transport Corporation runt een grote aantal bussen die door de hele stad rijden, maar deze zijn altijd overvol. Er zijn nachtdiensten op geselecteerde routes en vanaf de drie belangrijkste treinstations tussen 23.00 en 05.00 uur. De eerste lijn van een ambitieus systeem voor het snel vervoeren van mensenmassa's (Mass Rapid Transport System, MRTS) is onlangs geopend; de lijn is 22 km lang en doet 18 stations aan tussen Shahdara, Tri Nagar en Rithala. Twee andere lijnen zijn in aanbouw en het hele project zal volgens planning voltooid zijn in 2021. Het wordt niet aangeraden een auto te huren in Delhi, want het verkeer is hectisch en overweldigend. Bepaalde stadsdelen kunt u het best te voet ervaren, maar over het algemeen is een vervoersmiddel onontbeerlijk om overal te komen.

Tijdzone

GMT+5½

Netspanning

230 volt, 50 Hz. Er worden in India verschillende soorten stopcontacten gebruikt, maar de meeste stekkers hebben twee of drie ronde pinnen.

Valuta

De munteenheid is de Indiase roepie (INR). Eén roepie 100 paisa (meervoud paise). De belangrijkste buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken en bevoegde geldwisselkantoren. Het is verboden om geld te wisselen op de zwarte markt en het is beter om geen gescheurde biljetten aan te nemen, omdat niemand deze zal accepteren wanneer u ermee probeert te betalen (behalve de National Bank). U kunt uw geld het best inwisselen voor kleine biljetten. De gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd, met name in op toeristen ingestelde gelegenheden. Er zijn niet veel geldautomaten.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar India is +91. Om naar het buitenland te bellen draait u 00, gevolgd door het betreffende landnummer (bijv. 0044 voor het Verenigd Koninkrijk). Er worden netnummers gebruikt voor steden/regio's, bijv. (0)11 voor Delhi. Bellen naar het buitenland kan behoorlijk prijzig zijn en hotels rekenen vaak hoge kosten voor het gebruik van de telefoon, het is goedkoper om een telefoonkaart aan te schaffen. Er zijn in de meeste steden ook belwinkels, herkenbaar aan de letters STD voor binnenlandse langeafstandsgesprekken en ISD voor internationale gesprekken. De nationale aanbieders van mobiele telefonie maken gebruik van GSM netwerken en hebben roamingovereenkomsten met de meeste internationale telefoniebedrijven. In de meeste steden en toeristenplaatsen zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 100 (politie), 101 (ambulance), 102 (brandweer)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Indira Ghandi

www.newdelhiairport.in/traveller.aspx

Vervoer naar de stad

Trein: De luchthavenexpress Delhi Metro verbindt de luchthaven met het centrum van New Delhi. Deze bus rijdt vanaf terminal 3 tussen 05.00 en 23.00 uur. Er rijdt om de 20 minuten een trein. Bus: Bussen van Delhi Transport Corporation rijden om de 30 minuten tussen de luchthaven en de Interstate Bus Terminal in het centrum van Delhi. De bussen zijn te vinden in het opstapgebied op de luchthaven bij terminal 3 en tegenover het Centaur Hotel. De gratis DIAL shuttle rijdt om de 15 minuten, 24 uur per dag, tussen het opstapgebied en de terminal. Bustarieven vanaf de luchthaven liggen tussen de INR 25 en INR 100, afhankelijk van de bestemming. Ouders die een kaartje kopen voor hun kinderen krijgen korting.

Autoverhuur

Carzonrent bevindt zich net achter de douane in de aankomstruimte van terminal 3.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's met een meter aanwezig bij de luchthaven, maar het is beter om gebruik te maken van pre-paid-taxi's die u vooraf betaalt. De luchthaven heeft een relatie met drie taxibedrijven: Meru Cabs, Mega Cabs en Easy Cabs. Goedgekeurde tarieven voor diverse bestemmingen worden weergegeven bij de taxibalies in de aankomsthallen. De afhaalpunten bevinden zich net buiten de terminals. De reistijd naar de stad is ongeveer 30 minuten.

Transfer tussen terminals

Tranfserhuttles verbinden terminal 3 (internationaal) en 1 (binnenlands) met elkaar. De shuttle is gratis en rijdt om de 20 minuten. Sommige binnenlandse luchtvaartmaatschappijen (Air India, Vistara en Jet Airways) vliegen vanuit terminal 3 (internationaal). Informeer dus van te voren bij uw luchtvaartmaatschappij om onnodige transfers tussen terminals te voorkomen.

Voorzieningen

Faciliteiten bij de luchthaven zijn onder andere banken, pinautomaten en geldwisselfaciliteiten, openbare telefoons en een postkantoor, bagage-inpakdiensten en bagagedepots; congresfaciliteiten en viplounges; gratis wandelwagens, een speelruimte voor kinderen en luierverschoonruimtes; voetmassages, een rookruimte, douchefaciliteiten, bidruimte, drinkwaterfonteinen, medische faciliteiten en een apotheek. Er zijn ook slaapcabines beschikbaar voor een uurtarief en voldoende gelegenheid om te winkelen en eten.

Parkeren

De parkeergarages bevinden zich slechts 100 m van terminal 1 en er zit een meerlaagse garage vast aan de internationale terminal.

Internet

Er is wifi beschikbaar via TATA Docomo in terminal 3.