KLM Royal Dutch Airline KLM Royal Dutch Airline
Tropisch strand, Bonaire
 

Praktische info Bonaire, Bonaire, St Eustatius en Saba

Vervoer in de stad

Het is mogelijk om in een paar uur Bonaire helemaal rond te rijden. Om vanuit Kralendijk bij een strand te komen is het normaal gesproken nodig een taxi te nemen. Taxi's kunnen eenvoudig worden aangeroepen, met vaste tarieven naar verschillende bestemmingen. Op verzoek kunnen chauffeurs de prijslijst laten zien. Er is ook een informeel bussysteem en er rijden een aantal tourbussen rond het eiland vanuit Kralendijk. Scooters en brommers zijn ook een goede optie om het eiland te verkennen en deze kunnen eenvoudig worden gehuurd. Delen van de stad zijn eenvoudig te voet te bereiken en velen vinden dit de gemakkelijkste manier om het eiland te verkennen. Een aantal lokale en internationale autoverhuurbedrijven hebben vestigingen in Kralendijk. Reizigers vanuit de VS, Canada en Europa kunnen een auto huren met een geldig rijbewijs uit hun eigen land; in alle andere gevallen is een internationaal rijbewijs vereist.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT-4.

Netspanning

Netspanning is 127 volt, 50 Hz. Voor sommige elektrische apparaten is een transformator nodig.

Valuta

De officiële munteenheid is de Amerikaanse dollar (USD). Er zijn geldautomaten en de gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Bonaire is +599. In de toeristische gebieden zijn hotels, cafés en restaurants met gratis wifi te vinden. De internationale roamingkosten kunnen hoog oplopen; een lokale prepaid sim-kaart aanschaffen is vaak een goedkopere optie.

Alarmnummer

911 (politie); 114 (ambulance)

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Flamingo

www.flamingoairport.com

Vervoer naar de stad

Er zijn geen openbare bussen in Bonaire, maar de meeste hotels bieden shuttlebussen op verzoek.

Autoverhuur

Er zijn autoverhuurbedrijven aanwezig op de luchthaven, waaronder Avis, Budget en Hertz.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar vanaf de luchthaven. Er kunnen toeslagen gelden voor extra passagiers, publieke feestdagen, wachttijden of voor ritten tussen middernacht en 06.00 uur.

Voorzieningen

Faciliteiten op de luchthaven zijn onder andere pinautomaten, restaurants, souvenir- en drankwinkels, openbare telefoons, een rookruimte en een viplounge. Er zijn ook faciliteiten voor gehandicapten.

Parkeren

Parkeren kost $ 1 per uur. De dagtarieven zijn US$ 12 voor kort parkeren en US$ 6 voor lang parkeren.

Internet

Er is gratis wifi in de vertrekhal.