Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

De tuin van Frederiksborg, Kopenhagen
 

Praktische info Kopenhagen, Denemarken

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer in Kopenhagen is uitzonderlijk veilig, betrouwbaar, schoon en goedkoop. De metro, bussen en treinen in de stad en omgeving hebben één kaartjessysteem en kaartjes geldig zijn voor alle drie, zonder extra kosten bij het overstappen. De diensten zijn frequent tussen 05.00 en 01.00 uur, met nachtbussen nadat de reguliere dienst ophoudt. Op vrijdag en zaterdag rijdt de metro de hele nacht door. De metro rijdt van station Vanlose naar Lergravsparken in Oost-Amager, naar Ørestad in West-Amager en naar Frederiksberg. De bussen zijn geel en bushaltes zijn duidelijk aangegeven met overeenkomende gele borden. Een favoriete vervoersmethode voor lokale bewoners en bezoekers is de fiets, en Kopenhagen heeft fietspaden en -routes langs alle belangrijke straten. Kopenhagen is ruim voorzien van taxi's met licentie, gerund door vijf verschillende bedrijven. Taxi's hebben een verlicht bord als ze beschikbaar zijn en kunnen overal worden aangeroepen. Het verkeer in het centrum zit vaak vast en een auto is eerder een gevaar dan een gemak.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese stekker met twee ronde pinnen.

Valuta

De Deense munteenheid is de kroon (DKK). Eén kroon is 100 øre. Creditcards worden algemeen geaccepteerd (met name Visa) en overal zijn geldautomaten. De meeste banken zijn in het weekend gesloten, maar in Kopenhagen zijn verschillende geldwisselkantoren tot laat in de avond en zeven dagen per week open.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Denemarken is +45. Er zijn verschillende GSM-netwerken voor mobiele telefonie die roamingovereenkomsten hebben met de meeste internationale aanbieders van mobiele telefonie. Overal zijn openbare telefoons van waaruit u zowel nationaal als internationaal kunt bellen met munten en prepaidkaarten. In de meeste stedelijke gebieden zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Kopenhagen

www.cph.dk

Vervoer naar de stad

Bussen, treinen en taxi's bieden vervoer naar het centrum van Kopenhagen. Vanaf het centrum van de stad vertrekken er verschillende buslijnen naar de luchthaven. Trein- en metrokaartjes zijn verkrijgbaar bij het kaartjesloket boven het treinstation in terminal 3. De metro rijdt overdag om de paar minuten en 's avonds om de 20 minuten. Taxi's zijn te vinden buiten de aankomsthal van het terminalgebouw. De tarieven liggen rond de DDK 250-300. Er kan worden betaald met credit card.

Autoverhuur

EuropCar, Hertz, Budget en Avis zijn onder anderen vertegenwoordigd bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Taxi's pikken passagiers op buiten bij terminal 3. De tarieven kunnen contant of met een creditcard worden betaald.

Transfer tussen terminals

Er rijdt een gratis shuttlebus tussen terminal 3 en terminal 2 (internationaal), en terminal 1 (binnenlands).

Voorzieningen

Alle terminals beschikken over banken, bars, restaurants en vergaderruimtes. Er is een grote verscheidenheid aan winkels in het winkelcentrum van luchthaven Kopenhagen.

Parkeren

Er zijn twaalf parkeerterreinen bij de internationale luchthaven van Kopenhagen, die meer kosten als ze zich dichter bij de terminal bevinden. De meeste bieden 15 minuten gratis parkeren, en ze zijn allemaal verbonden met de terminal via een gratis shuttlebus.

Internet

Er is snelle, gratis wifi beschikbaar op de gehele internationale luchthaven van Kopenhagen.