Uw browser is verouderd.
Om alle functies van KLM.com veilig te kunnen gebruiken, raden wij u aan uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken. Doorgaan met deze versie kan ertoe leiden dat delen van de website niet correct – of helemaal niet – worden weergegeven. Met een recentere versie zijn uw persoonlijke gegevens bovendien beter beveiligd.

Zeegezicht bij Helsinki
 

Praktische info Helsinki, Finland

Vervoer in de stad

Helsinki heeft een eenvoudig en extreem efficiënt openbaar vervoersysteem dat als een van de beste van Europa wordt beoordeeld, wat het gemakkelijk maakt om een tram, bus, metro of veerboot te pakken met één kaartje dat is gekocht bij de chauffeur, een kaartjesautomaat of zelfs via SMS op een mobiele telefoon. Er zijn speciale toeristenkaartjes verkrijgbaar voor bezoekers die één dag, drie of vijf dagen geldig zijn voor onbeperkt gebruik van het openbaar vervoersysteem. Er zijn ook ruim voldoende taxi's beschikbaar, die kunnen worden aangeroepen, telefonisch kunnen worden besteld of waar u gewoon in kunt stappen bij een van de vele taxistandplaatsen. Ook een auto is geen probleem in het eenvoudig te navigeren Helsinki en het is gemakkelijk om zelf rond te rijden, als u voor deze optie kiest. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven. Als het weer goed is kunt u ook lopen in plaats van met de auto gaan. De stad is zo compact en aangenaam, dat het een aantrekkelijke optie is om de stad te voet te verkennen. De meeste populaire attracties bevinden zich dichtbij elkaar en zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Er zijn ook veel mooie parken om doorheen te wandelen. Als alternatief kunt u in de zomer gebruik maken van de honderden kilometers fietspaden, door na betaling van een muntje een fiets te nemen uit een van de fietsenrekken verspreid in het centrum van de stad.

Tijdzone

GMT+2 (GMT+3 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Valuta

De officiële munteenheid in Finland is de euro (EUR). Eén euro is 100 cent. Er zijn banken, geldautomaten en geldwisselkantoren in alle steden en op alle vluchthavens; banken zijn gesloten in het weekend. American Express, Diner's Club, Eurocard, Access, MasterCard en Visa worden geaccepteerd in hotels, restaurants en grotere winkels. Geldautomaten zijn de makkelijkste en meest economische manier om contant geld op te nemen.

Communicatie

Het landnummer voor bellen naar Finland is +358. Mobiele netwerken dekken het grootste deel van het land; lokale aanbieders maken gebruik van GSM-netwerken die compatibel zijn met de meeste internationale mobiele telefoniebedrijven. Bellen kan niet alleen vanuit openbare telefooncellen en hotels, maar ook vanuit post- en telefoniekantoren. Internetcafés zijn te vinden in grotere steden en plaatsen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112

Reisdocumenten en gezondheid

Alles over reisdocumenten

Alles over gezondheid en KLM Health Services

Feestdagen

Klimaat

Internationale luchthaven Helsinki-Vantaa

www.finavia.fi

Vervoer naar de stad

Er zijn regelmatige busdiensten tussen Helsinki, het treinstation Tikkurila en de luchthaven. Busvervoer van de luchthaven naar lokale hotels en parkeerterreinen is gratis. De Finnair-stadsbus vervoert ook passagiers naar de binnenstad van Helsinki.

Autoverhuur

Avis, Budget, Hertz en Europcar zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven. Servicebalies bevinden zich in de gang tussen de twee terminals.

Luchthaventaxi's

Taxi's zijn beschikbaar bij taxistandplaatsen buiten de aankomsthallen van zowel de binnenlandse als de internationale terminal. U kunt een tarief verwachten van ongeveer € 45 tot € 50 voor de rit van 30 minuten naar het centrum van de stad.

Transfer tussen terminals

De terminals bevinden zich in hetzelfde gebouw op korte loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

De luchthaven beschikt over verschillende banken met geldwisselfaciliteiten en op de gehele luchthaven zijn pinautomaten te vinden. Naast verschillende restaurants en cafés zijn er in de terminals taxfreewinkels en drie winkelcentra met verschillende detaillisten te vinden. Er zijn ook reisbureaus, een apotheek en bagagekluisjes beschikbaar.

Parkeren

De kosten voor parkeren bij de internationale luchthaven Helsinki-Vantaa variëren van € 10 tot € 30 per dag voor maximaal drie dagen, waarna het tarief € 3 tot € 10 per dag is. Kort parkeren voor halen en brengen kost € 1 per 10 minuten.

Internet

De luchthaven biedt gratis wifi.